Slovenija
21 ogledov

Uspeh Simbioze na Kitajskem

Simbioza na Kitajskem
1/4
Simbioza
Projekt Simbioza je prestopil meje Slovenije in zaživel tudi na Kitajskem.

Na Šanghajski univerzi za mednarodno poslovanje in ekonomijo so udeleženci Poletne šole Šanghaj 2013 organizirali delavnico o osnovni uporabi računalnika, ki so se je udeležili tudi kitajski seniorji. Mentorji delavnic, študentje poletne šole in udeleženci so bili z izvedbo dogodka izjemno zadovoljni.

Uspeli niso povezati le mlajših in starejših generacij, temveč tudi različne kulture. Uspeh na Kitajskem tako podpira prizadevanja, da Simbioza v prihodnjem letu zaživi kot mednarodni projekt. Potencial je velik, se strinjajo vsi, ki so imeli priložnost spoznati idejo.

Delavnica je potekala pod vodstvom kitajskih prostovoljcev, ki so jim na pomoč priskočili študentje poletne šole skupaj z ekipo projekta Simbioza.

Projekt pomemben tudi za Kitajsko

Eden izmed udeležencev 67-letni upokojeni generalni direktor velikega tekstilnega podjetja Wei Min Hou je bil izjemno navdušen. "Računalnik je nova mednarodna beseda in starejši to potrebujemo. Mislil sem, da je zelo komercialen projekt, sedaj pa vidim, kako srčni ste. Skupaj s kitajsko mladino morate narediti to, jaz vas podpiram. Vsem lahko povem, kako pomembno je, da bi imeli tak projekt na Kitajskem".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.