Šport
29 ogledov

Uspeh Tajca usoden za njegovo babico

Sinphet Kruaithong EPA
Babica tajskega dvigalca uteži se je tako razveselila vnukovega bronastega odličja, da se je zgrudila po tleh in umrla.

Babica tajskega dvigalca uteži Sinpheta Kruaithonga se je po uspehu, ko je 20-letnik na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru dobil bronasto medaljo v kategoriji do 56 kilogramov, tako razveselila uspeha svojega vnuka, da se je ob velikem navdušenju zgrudila in kasneje tudi umrla.

84-letna Subin Khongthap je v domači vasi na projektorju skupaj z domačini spremljala nastop svojega vnuka. Praznovanje ob njegovem tretjem mestu se je spremenilo v pravo tragedijo.

"Začetna ugibanja kažejo, da naj bi umrla zaradi zastoja srca, toda morali bomo počakati na rezultate iz bolnišnice", je glede smrti babice dvigalca uteži dejal policist iz severnovzhodne province Surin. "Nisem prepričan, ali je bila preveč navdušena, ali pa je bila bolna že prej," je še dodal.

Zvesta vnukova navijačica

Kohngthapova je v enem izmed intervjujev pred nastopom svojega vnuka v Riu izjavila, da ga zelo pogreša in se veseli njegovih športnih uspehov. "Spodbujam ga: bori se, bori se! Pogrešam svojega vnuka in želim, da je uspešen. To počne za svojo državo, ki bi ji rad priboril zlato," je dejala takrat.

Kruaithong je z bronom postal drugi tajski športnik, ki je državi priboril medaljo v Riu. Pred njim je bila z zlatim odličjem uspešna dvigalka uteži v kategoriji do 48 kilogramov 21-letna Sopita Tanasan, ki je postala četrta Tajka, ki je kdaj na olimpijskih igrah osvojila zlato odličje v tej disciplini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.