Magazin > Odnosi in prosti čas
66 ogledov

Uspeh: Slovenska vina ponesli v svet

Danilo Flakus Uroš Modic
Tudi letos, tako kot vsa leta doslej, vinska klet Dveri-Pax z Jarenine posega po najvišjih priznanjih na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter v Londonu. Letos so prejeli kar enajst priznanj.

Vinska klet Dveri-Pax je namreč na tem izboru tudi letos dosegla odlične rezultate in za svoja vina prejela kar 11 nagrad. Osem bronastih odličij so prejela vina: Šipon 2015, Šipon Ilovci 2012, Sivi Pinot 2015, Sauvignon 2015, Traminec 2015, Chardonnay 2015, Laški Rizling 2015  in Modri Pinot 2012.  Za Renski Rizling 2015 so prejeli srebrno priznanje, za Modri Pinot Rose 2015  in Modro Frankinjo 2011 pa naziv vina s priporočilom.

Poleg naštetih nagrad se lahko pohvalijo še z dvema odličnima ocenama, in sicer s prestižno oceno na eRobertParker.com / "Neodvisni vodnik do vrhunskih vin", kjer so vino Janez 2014 (v ZDA imenovano Yanez) ocenili  z 87 točkami,  vino Benedict red 2011 pa z 88 točkami. Direktor Danilo Flakus je ob teh uspehih razkril še plane za prihodnost, ki pa jih kot običajno ni malo.

Po lanski delni renovaciji na Jareninskem dvoru, so letos v njem uredili še dva apartmaja, namenjena bivanju gostov ter nove poslovne prostore podjetja Dveri-Pax. V prihodnosti načrtujejo zasaditev okolice z vrtninami in zelišči biološke pridelave, s čemer bodo popestrili kulinarični del svoje ponudbe v dvorcu, kjer bodo odslej v novi, vrhunsko opremljeni kuhinji, pod vodstvom novega chefa, gostom nudili nove kulinarične specialitete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.