Šport
19 ogledov

Uspešen debi Oblaka

Jan Oblak EPA
Jan Oblak, ki se je julija pridružil španskemu prvaku in finalistu lige prvakov Atletico Madridu, je uspešno prestal prvenec v dresu novega kluba.

Škofjeločan je v finalu turnirja za pokal Ramon de Carranza, v katerem so rdeče-beli z 2:0 ugnali Sampdorio, zaklenil vrata in pomagal Atleticu do devete omenjene lovorike. Oblak je zaradi poškodbe mišice, nad bolečinami, zaradi katerih ni mogel normalno trenirati, je tarnal že med poletno ameriško turnejo Atletica, kar nekaj časa čakal na debi v dresu novih delodajalcev, sinoči v Cadizu pa ga je le dočakal.

Za Atletico sta v finalu turnirja zadela Saul Niguez (33.) in Jose Maria Gimenez (71. minuta), poleg Oblaka, ki je nekajkrat uspešno posredoval in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, pa se je izkazal še en debitant pri Atleticu, Mehičan Raul Jimenez.

Že prihodnji teden varovance trenerja Diega Simeoneja čaka prvi pravi test, ko bosta na sporedu obe tekmi finala španskega superpokala proti mestnemu tekmecu Real Madridu. Prva bo na sporedu v torek ob 23. uri na stadionu Santiago Bernabeu, povratna na stadionu Vicente Calderon pa bo v petek ob 22.30.

Oblak je s poletnim prestopom k Atleticu postal najdražji vratar v zgodovini španske lige. V prestopnem roku je v špansko prestolnico prišel iz lizbonske Benfice, pri Atleticu pa so zanj odšteli 16 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.