Šport
15 ogledov

Uspešen pobeg De Marchija

Alessandro De Marchi EPA
Alessandro De Marchi (Cannondale) je zmagovalec sedme etape dirke po Španiji.

Tudi po sedmi etapi v rdeči majici vodilnega ostaja oblečen španski as Alejandro Valverde (Movistar), ki ima 15 sekund prednosti pred Kolumbijcem Nairom Quintano, sicer moštvenim kolegom. Tretji v skupnem seštevku je Španec Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) z zaostankom 18 sekund.

De Marchi je s samostojnim pobegom osvojil prvo etapno zmago na eni od največjih dirk, saj pred tem ni niti enkrat stopil na stopničke na kateri od etap Vuelte, Toura ali Gira. Italijan je večji del etape kolesaril v ospredju, ključno prednost pa si je priboril v zadnjih 15 kilometrih, ko ni popustil pred napadi najbližjih zasledovalcev.

Osemindvajsetletni kolesar je bil del ubežne skupine skupaj s še tremi kolesarji Kanadčanom Ryderjem Hesjedalom (Garmin-Sharp), Švicarjem Johannom Tschoppom (IAM) in Francozom Francaisom Hubert Dupontom (AG2R - La Mondiale). Na koncu je bitko za drugo mesto dobil Hesjedal, Dupont je bil tretji, Tschopp pa četrti.

Brez padcev ni šlo. Pred vzponom na Alto de Illora sta se znašla na tleh Britanec Chris Froome (Sky) in Nemec John Degenkolb (Giant-Shimano), ki pa nista utrpela hujših posledic in sta nato končala etapo. Manj kot 20 kilometrov, pred odločilnim trenutkom etape, se je v padec zapletel Hesjedal, a se je pobral in brez posledic nadaljeval dirko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.