Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Uspešna preiskava zoper obalne preprodajalce mamil

Preskava v Kopru
1/5
PU Koper
Koprski policisti zaključili obsežno akcijo, v kateri so preiskovali kriminalno združbo preprodajalcev drog z obalnega območja.

Preprodajalci drog z obalnega območja so v večjih in manjših količinah obalnim in italijanskim kupcem v večjih in manjših količinah preprodajala heroin, kokain, konopljo in predvsem amfetamine v obliki tablet. Preiskavo koprskih kriminalistov je usmerjalo tamkajšnje tožilstvo.

Kriminalisti so podali kazenske ovadbe zoper 17 osumljenih z območja Dragonje, Izole, Lucije, Kopra, Ankarana ter zoper državljana Italije z območja Trsta, državljana Litve brez urejenega statusa v Sloveniji in zoper državljana s Kosova.

Skupno so v času preiskave, ki je potekala od konca oktobra do začetka novembra, storili 101 kaznivo dejanje preprodaje drog in orožja. Pri njih so policisti zasegli več kot 1500 tablet ectasy, več heroina, kokaina, konoplje, dve avtomatski pištoli in več nabojev, vojaški bajonet, bokser ter večje število mobilnih telefonov, računalnikov in denar. Pri enem izmed osumljenih so policisti našli tudi 6 dragih kamnov, za katere ni vedel izvora.

V okviru preiskave so policisti šest osumljencev pridržali, preiskovalni sodnik pa je nato v priporu zadržal dva osumljenca, 31- in 36-letnega Koprčana. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.