Zdravje
32 ogledov

Ustavite izpadanje

Močni lasje Profimedias
Izpadanje las je nekaj povsem običajnega, saj na zdravem lasišču dnevno izpade okrog sto las. Kar je več, je lahko že znak za alarm, ki zahteva hitro ukrepanje.

Če imate težave z izpadanjem las, ukrepajte takoj. Intenzivna Dercos nega proti izpadanju las AMINEXIL PRO s trojnim delovanjem je lahko rešitev. Zavira namreč strjevanje kolagenske ovojnice* ter tako ohranja voljnost in prožnost tkiv okoli korenine, zato se ta trdneje oprime lasišča. 

Učinkovitost Aminexil PRO tretmaja je bila izmerjena pod nadzorom kliničnih dermatologov, kjer je bilo dokazano 72 odstotkov manjše izpadanje las**

Tudi debelejši lasje

Dercos | Avtor: Vichy Dercos Vichy Dercos
Strokovnjaki so molekulo aminexil združili z molekulo SP 94, ki je bila razvita posebej za izboljšanje kakovosti las, saj prinaša lasni čebulici energijske elemente, ki jih ta potrebuje za svojo rast, in s tem omogoča nastanek močnejših in debelejših las.

Znano je, da vitamina PP in B6 vidno poživita in izboljšata videz las. To pa je prva nega, v kateri je njuno delovanje okrepljeno z dvojno stimulacijo, z argininom in posebnim masažnim aplikatorjem.

Arginin stimulira krvno mikrocirkulacijo in spodbuja vnos esencialnih hranil za rast čebulice. Ergonomsko oblikovan masažni aplikator z okroglo konico iz belega brona pa je bil zasnovan za stimulativno uporabo brez izgubljanja las in omogoča neposredno masiranje lasišča, s čimer spodbuja mikrocirkulacijo.

Tretma tako ne učinkuje le proti izpadanju las, lasje so tudi močnejši, debelejši in bolj gosti. Hipoalergena formula brez parabenov je primerna tudi za občutljivo lasišče.

Kaj pomeni izpadanje las 

Zmerno izpadanje las je povsem običajno, saj lasje ne rastejo neprestano vse življenje, ampak v zaporednih ciklih. Vsak cikel obsega fazo rasti, stabilizacije in izpadanja, ki se konča z odmrtjem las, ki odpadejo.

Na zdravem lasišču je v fazi rasti od 90 do 95 odstotkov lasnih mešičkov, med petimi in desetimi odstotki pa jih je v fazi mirovanja. To pomeni, da naraven proces izpadanja las šteje okoli 50 in 100 las dnevno, spomladi in jeseni je ta številka ponavadi višja.

Če med česanjem las opazite na krtači deset las, to ni nič hujšega. Znak za alarm pa je za polno pest las na vzglavniku. Ženske z daljšimi lasmi ne smejo mešati izpadlih z zlomljenimi lasmi, saj se dolgi in suhi lasje z lahkoto lomijo. Ko govorimo o izpadlem lasu, ta izpade skupaj s korenino.

*Testi in vitro.
** Učinkovitost je bila izmerjena pod nadzorom kliničnih dermatologov.