Slovenija
53 ogledov

"Ustje habitata Biomura se je razširilo za 300 %"

Spust po reki Muri.
1/5
Srbebl 2012
Zaradi obilnega deževja je Mura danes ponekod že prestopila bregove. Kako se je v zadnjih dneh gladina reke hitro dvigala, so opazili tudi udeleženci letošnjega spusta s kanuji po omenjeni reki Srbebl 2012.

Eden izmed udeležencev spusta Elvis Saletinger je za zurnal24.si povedal, da so vsakoletni spust po Muri s kanuji iz Sladkega Vrha letos podaljšali do Legrada na hrvaški strani.

"Med samo odpravo nas je zajelo neurje in seveda poplave. Policija nam je odsvetovala oziroma prepovedala nadaljevanje spusta dokler voda ne pade na normalen nivo. Tri dni smo preživeli v divjini na 30 kvadratnih metrih suhega prostora v ustju habitata Biomura," je povedal in posredoval nekaj fotografij.

S pomočjo slednjih lahko dobite predstavo, kako visoko se je povišala gladine Mure. "Pretok Mure je znašal 963 kubičnih metrov na sekundo, kar je precej več kot je opozorilni pretok, ki ga izda Arso."

O trenutnih razmerah na reki Muri v tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.