Slovenija
36 ogledov

Življenje ustreljenega policista na nitki

Streljanje na policista v Litiji Saša Despot
Stanje policista, ki ga je vojak ustrelil v glavo, je še vedno kritično. V bolnici je tudi napadalec.

Policista, zaposlenega na Policijski postaji Litija, ki ga v petek Litiji nekaj minut po polpeti ustrelil pripadnik Slovenske vojske, je še vedno nespremenjeno, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Stanje očeta dveh otrok je kritično, bori se za življenje.

V streljanju je bil poškodovan tudi storilec, saj ga je po njegovem dejanju ustrelil kolega policista, ki je ustreljen v glavo obležal na tleh. Strelec, sicer pripadnik Slovenske vojske, naj bi sodeloval tudi v torkovem popoldanskem oboroženem ropu trgovine z vojaško premo M Shop v ljubljanskih Fužinah. Tudi njega so poškodovanega oskrbeli v kliničnem centru.

Dejanje obsojajo tako v policiji, kot v obeh policijskih sindikatih, odzval se je tudi minister za notranje zadeve v odhodu Gregor Virant, ki je v kratkem odzivu sporočil, da je globoko pretresen.

V Sindikatu policistov Slovenije napad na policista jemljejo kot napad na vse njih. "Jutri je lahko na vrsti že kdo drug. Kolegu želimo, da preživi ne glede na slabe možnosti, ki mu jih pripisujejo," je za Žurnal24 povedal vidno pretreseni prvi mož sindikata Zoran Petrovič. Opozoril je, da to streljanje na policista ni prvo v naši državi, da je pred leti že prišlo tudi do smrtne žrtve. Tudi takrat je na policista v uniformi streljal pripadnik Slovenske vojske. Petrovič je izpostavil, da so slovenski policisti opremljeni z zastarelo opremo, določeni kosi so še iz osamosvojitvene vojne. Petrovič je napovedal, da bodo na novo vlado vsakodnevno vršili pritisk za ureditev statusa policistov in nakup ustrezne opreme, ki bo varuhe reda in miru varovala pri njihovem delu, očitno iz dneva v dan bolj nevarnemu.

Namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar je po drugi strani povedala, da tovrstnih dogodkov v naši državi niti ni veliko in izpostavila, da je Slovenija še vedno ena najbolj varnih držav in da je zato zaskrbljenost v zvezi s tem odveč. Dogodek, v katerem je bil med opravljanjem svojih nalog hudo ranjen policist, je zavržno dejanje, vredno vsakega obsojanja, je izpostavila. Izpostavila je, da kot družba ne smemo pristati na to, da bi policisti kot varuhi reda in miru postali tarča tovrstnih napadov. Že v petek je obiskala ljubljanski klinični center, kjer se zdravniki še vedno borijo za življenje policista, za katerega vsi v policiji stiskajo pesti.

Komentarjev 8
  • police 18:43 23.avgust 2014.

    velja eno pravilo. ne za vse sam za večino. če hočeš držat orožje ali ga posedovat, po vsej verjetnosti nimaš glih vseh skodelic v šranku!!

  • police 18:42 23.avgust 2014.

    ja ampak oni vedo, da pri policiji ni vse "v rožicah". če nebi bilo barab tudi njih nebi bilo!!!in ne ti men otročje. odpri oči. razen če si sam policaj!

  • Lavdan 17:11 23.avgust 2014.

    Bedni policijski sindikati, ki na račun ustreljenega zahtevajo večje plače, namesto da bi zahtevali zakon, da nihče ne sme imeti orožja doma ali v javnosti, razen če je na službeni dolžnosti.Dokler ima vsak polpismen norec lahko prijavljeno ali še ...prikaži več celo neprijavljeno orožje, se bodo dogajalo to kar se.