Vizita za živali > Festival
62 ogledov

Ustvarjene zaradi nežnega karakterja

Radgoll T. V. Osebni arhiv
Na Festivalu za ljubitelje živali boste v živo spoznali Radgolle ... Mucke s čudovitimi modrimi očmi in dolgo svileno dlako.

Na največjem dogodku za ljubitelje živali pri nas se bodo predstavili tudi nekateri člani Felinološkega društva Ljubljana, ki je največje društvo vzrediteljev in ljubiteljev mačk v Sloveniji. So člani Zveze felinoloških društev Slovenije, ki vsako leto v pomladanskem času organizirajo mednarodno razstavo mačk, ki pritegne veliko razstavljalcev iz tujine.

Obiskovalcem Festivala za ljubitelje živali bodo predstavili dve čudoviti pasmi, in sicer radgolle in sibirske mačke.  

"Ragdolli izvirajo iz Kalifornije, ustvarjena so prav zaradi nežnega karakterja. Mačke se v naročju popolnoma sprostijo," opisujejo. Vsi ragdolli imajo modre oči, srednje dolga svilena dlaka pa je v colorpoint barvi, in point z belo. "Po izgledu niso ekstremne, vse je skladno in so srednje velike do velike mačke," dodajajo.
 
"Sibirske mačke izvirajo iz sibirskega dela Rusije. To je ena od starejših pasem mačk," pravijo. Opisujejo jih kot mačke z močno dlako, ki jih ščiti pred vremenskimi vplivi. "So skladne, srednje velike mačke. Vzrejajo se v vseh naravnih barvah. So ležerne, prijazne mačke," dodajajo. 
 
 
anja.scuka@zurnal24.si