Svet
41 ogledov

Na ruskem jezeru utonilo 14 ljudi, večinoma otrok

Utapljanje Shutterstock
Na ruskem jezeru Sjamozero se je zgodila huda tragedija, v kateri je umrlo 11 najmanj otrok. Vseh žrtev naj bi bilo 14.

Skupina 47 otrok in štirih odraslih je včeraj odšla na izlet z dvema čolnoma in raftom. Ponoči pa jih je na jezeru Sjamozero v bližini finske meje zajel vihar, poroča Russia Today. Ob tem je umrlo najmanj 14 oseb, od tega najmanj ena odrasla oseba. Umrli otroci so bili stari med 12 in 15 let. Skupaj je nesrečo preživelo 36 ljudi, štiri pa še pogrešajo. 

Iskalna akcija še poteka, po prvih vesteh pa naj otroci, ki so umrli, ne bi nosili reševalnih jopičev. Tisti, ki so jih imeli, so preživeli kljub padcu v vodo.

Nezavestno jo je naplavilo na obalo

Eno od dekletc, ki jo je prav tako vrglo s čolna, je voda nezavestno naplavila na obalo. Ko se je osvestila, je odpešačila do bližnje vasi, na poti pa naletela še na nekega fanta, ki je bil ves okrvavljen in se ni mogel premikati. V vasi je vaščanom povedala, kaj se je zgodilo, oni pa so poklicali na pomoč. 

Ruski mediji poročajo, da so bili ponesrečenci turisti iz Moskve, BBC pa poroča, da so inštruktorja, ki naj bi vodil skupino, aretirali. Preiskava želi ugotoviti, kdo je dal dovoljenje za nevarno pot in ali je bilo na plovilih dovolj rešilnih jopičev. 

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • ojla 10:49 20.junij 2016.

    Ja kje so bili tukaj reševalci, niso bili v pripravljenosti, da jih rešijo in rešilni jopiči?V upanju na lep dan, se zgodi nekaj groznega..,žalostno....