Šport
91 ogledov

V 20. igri petega niza do zmage

Richard Gasquet EPA
V polfinale grand slam turnirja v Wimbledonu so se uvrstili trije najboljši igralci na svetu ter presenečenje Francoz Richard Gasquet, ki je izločil četrtega nosilca Stana Wawrinko. Gasquet se bo v polfinalu pomeril z Novakom Đokovićem, Roger Federer pa bo igral z Andyjem Murrayjem.

Potem ko so se prvi trije četrtfinali končali s prepričljivimi zmagami favoritov - Andy Murray je premagal Vaseka Pospisila 6:4, 7:5, 6:4, Roger Federer je bil boljši od Gillesa Simona 6:3, 7:5, 6:2, Novak Đoković pa od Marina Čilića 6:4, 6:4, 6:4, se je zadnji dvoboj zavlekel v peti niz in prinesel veliko presenečenje. Zmagovalec Roland Garrosa Stan Wawrinka je moral priznati premoč 21. nosilcu Richardu Gasquetu, ki je slavil z 11:9.

Za Federerja bo to 37. nastop v polfinalih grand slamov, deseti v Wimbledonu, kjer se je med štiri večkrat uvrstil le Američan Jimmy Connors (11). Švicar v Londonu naskakuje 18. naslov na največjih turnirjih in osmega na angleški travi, kar doslej še ni uspelo nikomur. Po sedem naslovov imata še Američan Pete Sampras in Britanec William Renshaw. Na drugi strani se je Murray, ki je Wimbledon osvojil leta 2013, 17. uvrstil v polfinale na grand slamih in šestič v Londonu.

Branilec naslova Đoković se je v polfinale Wimbledona uvrstil šestič zapored in sedmič v karieri. Čilić mu očitno ustreza, saj v trinajstih dvobojih še ni izgubil, podobno statistiko pa ima prvi igralec sveta tudi proti Gasquetu. Od dvanajstih srečanj je izgubil le enega, nazadnje pa sta se srečala v Parizu prejšnji mesec, ko je Francoz v treh nizih osvojil le šest iger.

Katarina Srebotnik je zadnja slovenska predstavnica v Wimbledonu. V mladinski konkurenci je tudi med dvojicami izpadla Manca Pislak, Srebotnikova pa se je mešanih parih uvrstila v četrtfinale. Z Romunom Horio Tecaujem sta premagala Južnoafričana Ravena Klaasena in Američanko Raquel Kops-Jones s 6:3 in 7:5, za vstop v polfinale pa se bosta pomerila s švedsko-špansko kombinacijo Robert Lindstedt/Anabel Medina Garrigues.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.