Slovenija
103 ogledov

V "Afero Koprivnikar" vpleteni policisti podali zagovor

Policisti lovili Koprivnikarja zurnal24.si
Zagovori policistov, ki so bili vpleteni v načrtovano prometno kontrolo ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja. Bo generalni direktor policije ustavil postopke izrednih odpovedi?

V načrtovano prometno kontrolo ministra Borisa Koprivnikarja naj bi bilo vpletenih sedem policistov; dva med njimi sta danes podala pisne zagovore, štirje ustne, eden pa se za zdaj zagovora ni udeležil.

Na podlagi opravljenih zagovorov bo generalni direktor policije Marjan Fank sprejel odločitev glede konkretnih ukrepov. Na policiji so sicer že sprožili postopke izredne odpovedi za sedem policistov, med drugim tudi zoper predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča, ki je danes podal pisni zagovor.

Na podlagi danes podanih zagovorov svojega dejanja se bo Fank odločil, ali bo policistom potrdil izredno odpoved ali pa bo odločitev spremenil. Če bodo postopki izrednih odpovedi stekli naprej, bodo imeli policisti še vedno možnost pritožbe na komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi. Če bi tudi ta njihovo pritožbo zavrnila, jim preostane še tožba na delovnem sodišču.

Ministra Koprivnikarja so novembra lani, ko se je ponoči vračal s koncerta svoje rock skupine v Škofji Loki, ustavila policista in opravila alkotest. Novo razsežnost primeru je dalo v začetku tega meseca anonimno pismo s posnetki dopisovanj na Facebooku, ki so razkrivali predhodno dogovarjanje o prometni kontroli.

Interni nadzor, ki so ga ponovno uvedli na policiji, je potrdili obstoj omenjene komunikacije med sindikalisti.

Komentarjev 4
  • Ferluci 12:16 01.april 2016.

    Karkoli blekneš, se osramotiš. Celo minusa je zate škoda.

  • Hi5 09:03 01.april 2016.

    Odlično. Edino pravilno, da se jih kaznuje in s tem pokaže tudi drugim facam v policiji, da se tega pač ne gre. S to mero samozavesti, ki jo imajo te sindikalisti, sposobnostmi in kompetencami verjamem, da jim ne ...prikaži več bo težko najti služb v gospodarstvu. Ali pač?

  • dragec 08:43 01.april 2016.

    Miličnik Gorenak, POMAGAJJJJJ