Svet
16 ogledov

V afero s konjskim mesom vpleten tudi Nestlé

Mleto meso Reuters
Čeprav so v Nestléju še prejšnji teden zagotavljali, da so njihovi izdelki brez konjskega mesa, se je pokazalo drugače.

Tudi največji svetovni proizvajalec hrane, Nestlé, je vpleten v afero s konjskim mesom. Testi so namreč pokazali, da so v njihovih mesnih proizvodih sledovi konjskega DNK. Čeprav je bila raven konjskega mesa zelo nizka, so s polic trgovin v Italiji in Španiji izdelke že umaknili.

Švicarsko podjetje je tudi že ustavilo dobavo mesne hrane, ki jo dobiva od nemškega dobavljalca.

Še prejšnji teden je prehrambeni velikan zagotovil, da njihovi izdelki ne vsebujejo konjskega mesa. Zdaj so morali priznati, da njihovi izdelki vsebujejo sicer manj kot en odstotek konjskega mesa, kar pa je bilo vseeno dovolj za umik s polic. Predstavniki podjetja sicer zagotavljajo, da "zaradi odkritja ni ogrožena varnost hrane".

Lazanje, v katerih je bilo namesto govejega konjsko meso, so odkrili tudi v Nemčiji. Pri njih so tudi odkrili, da je v konjskem mesu zdravilo, ki bi lahko škodovalu zdravju človeka.

Škandal se je začel v Veliki Britaniji, kjer so pri testiranjih prvi ugotovili, da izdelki namesto govejega vsebujejo konjsko meso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.