Slovenija
14 ogledov

V alpskih dolinah do - 16 stopinj Celzija

Sneg in Mraz v Evropi Reuters
Ceste po državi so ponekod še zasnežene, zaradi nizkih temperatur lahko tudi poledenele. Nizke temperatur se bodo nadaljevale čez dan, če se boste odpravljali v višje ležeče kraje, ali alpske doline se pripravite na temperature do - 16 stopinj Celzija.

Na Prometno informacijskem centru (PIC) so nam zagotovili, da so ceste po državi normalno prevozne, posute s peskom, a ponekod lahko tudi delno poledenele, zato naj vsi, ki se odpravljajo na ceste, prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo razmeram na cesti.

Na Primorskem bo precej jasno. Drugod bo sprva pretežno oblačno ali megleno, rahlo sneženje bo povsod ponehalo. Čez dan se bo delno zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo v severovzhodnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do okoli 6 stopinj C. Mrzlo bo v višje ležečih krajih in alpskih dolinah, kjer se je temperatura spustila do - 16 stopinj Celzija. Najhladneje je na Kredarici, kjer so ob 7. uri zjutraj izmerili - 17,7 stopinj Celzija.

Komentarjev 1
  • graff 07:45 10.februar 2013.

    Pred parimi desetletji so bile normalne zime z po več kot 20 stopinj minusa, sedaj pa zaradi mraza v alpski dolini, kar je nekaj običajnega in ( bolj posledica snega) delate paniko.