Šport > Nogomet
63 ogledov

V Astano po napredovanje

maribor astana Anže Petkovšek
Mariborski nogometaši so odpotovali v Astano, kjer jih v sredo ob 16. uri po lokalnem času čaka povratni dvoboj drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Vijoličasti imajo s prvega dvoboja v Ljudskem vrtu po zaslugi Marka Šulerja prednost 1:0, a gostovanje na umetni travi na stadionu Astana Arena, ki sprejme 30.000 gledalcev, zagotovo ne bo lahko.

Mariborčani še niso povsem v tekmovalnem ritmu, začetek domačega prvenstva jim je namreč prinesel zgolj remi proti Zavrču. A so tudi lansko sezono državni prvaki v domačem prvenstvu začeli nekoliko bolj zaspano, medtem ko se je na evropskih zelenicah vse odvijalo po načrtih.

Te bodo varovancem Anteja Šimundže v sredo skušali preprečiti nogometaši Astane, pri katerih igra tudi slovenski reprezentant Branko Ilič. Šimundža je zaradi slabših predstav oziroma odnosa do ekipe iz te izključil Daliborja Volaša in Aleša Mejača, kar je v javnosti dvignilo tudi nekaj prahu. Predvsem krepki Volaš se bi proti fizično močni kazahstanski zasedbi bržkone dobro znašel v napadu, a se je Šimundža zatekel k drugim rešitvam.

Nekaj zdravstvenih tegob je imel v teh dneh Šuler, a želodčne težave so zdaj odpravljene, medtem ko so ostali v ekipi zdravi in že nestrpno pričakujejo sredin dvoboj. "V zadnjih dneh smo se pripravljali tudi na umetni travi, za katero vemo, da je specifična. A mislim, da smo tudi ta element dobro pokrili, naša prva naloga v Astani bo ne prejeti zadetka. Sam sicer še nisem v povsem optimalni formi, a vsak dan delam na tem, da dvignem raven priprave na najvišjo možno točko," je pred odhodom v Kazahstan dejal Željko Filipović.

Slednji ni želel komentirati odločitve trenerja Šimundže, dejal pa je, da je slačilnica spremembe v moštvu sprejela in da se vsak v ekipi trudi po najboljših močeh prikazati svoj najboljši nogomet. "Na pot gremo s pozitivno energijo, vedno igramo na to, da dosežemo gol, če povedemo, bo zgodba končana. Imamo pozitiven rezultat s prve tekme in prioriteta je, da zadržimo nulo, super bi bilo, če zadenemo, a glavno je, da ne dobimo gola," je še dejal Filipović.

Prednosti ekipe se zaveda tudi strateg Šimundža. "Ta zadetek pomeni določeno prednost, pomeni, da smo v prvem polčasu dveh tekem opravili z odliko, dosegli zmago brez prejetega zadetka. A to ne pomeni, da se gremo v Astano zgolj braniti, gremo skušat zadeti, naredili bomo vse, da bomo v dveh tekmah boljša ekipa," je povedal Šimundža.

Trener je pokomentiral tudi spremembe v kadru. "Zadeve so popolnoma jasne, želim disciplino, red, potem nimam težav. Kdor hoče, je zraven, če si želi in s ponosom nosi dres, tak igralec je vedno dobrodošel. Ekipa, ki je tu, je tista prva, ki je sposobna doseči rezultat. Igralci so prisotni v glavah, so delovni, zavedajo se, kaj prinašajo te tekme. Sprememba kadra je bila potrebna, razlog je, da smo izbrali ekipo, ki zna priti do tega, kar si želimo," je še dejal mariborski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.