Avto
7 ogledov

V aston martinih lahko pride do opeklin zadnjic

Aston martin Aston Martin
No, to je pa nerodno. Aston Martin vpoklicuje ogromno količino svojih avtomobilov, saj obstaja nevarnost, da napaka pri ogrevanju sedežev povzroči hude opekline potnikom. Ogrožene zadnjice ima ta hip veliko slavnih imen.

Gre za vpoklic 8.300 vozil, kar je glede na maloserijsko proizvodnjo tega luksuznega proizvajalca velik del proizvodnje. Gre za praktično Aston Martinove modele, ki so jih naredili v Veliki Britainiji v zadnjih osmih letih, med njima sta tudi najbolj prestižna DB9 in DBS. Izvzeti so le modeli rapide, rapide S in nova različica vanquisha.

Kot pojasnjujejo v tovarni, lahko pride so scenarija, ko nadzorni mehanizem za ogrevanje sprednjih sedežev odpove pokornost, kar lahko v "ekstremnih okoliščinah" privede do opeklin. Na spletni strani Evropske komisije, na kateri so zbrani vpoklici vozil, pa piše, da lahko kontrolni modul med delovanjem ogrevanja preneha delovati. "To lahko privede do stalnega ogrevanja sedežnega elementa, saj ni mogoče izklopiti ogrevanja."

Avto posebnega statusa

Prestižni aston martini so eden od simbolov Velike Britanije in zelo popularni predvsem med nogometaši na Otoku. Tako jih denimo vozijo Frank Lampard in Steven Gerrard, pa Gareth Barry, Glen Johnson in James Milner, je poročal Sun. Imajo jih tudi številna druga znana imena iz sveta športa, posla in šovbiznisa, denimo igralec Hugh Grant, pa tenisač Rafael Nadal, nekdanji James Bond Pierce Brosnan ...

Aston Martin je zaslovel po vsem svetu prav po zaslugi vohuna James Bonda, saj je nastopil v številnih nadaljevanjih, tudi v Kvantumu sočutja in Casino Royal, v katerih je igral David Craig. 

Aston Martin je moral lani vpoklicati še več, kar 17.590 avtomobilov, ko je prišlo na dan, da je njihov kitajski dobavitelj za enega od sestavnih delov uporabljal kar plastično imitacijo kakovostnega materiala. V avtomobilih, ki zlahka preskočijo ceno 200.000 evrov, to pač ne gre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.