Šport
17 ogledov

V Austinu vse po starem: Márquez spet razred zase

marc marquez EPA
Španec Marc Marquez (Honda) je bil najhitrejši v kvalifikacijah elitnega razreda motoGP za nedeljsko dirko VN Amerik v teksaškem Austinu.

Marc Márquez je osvojil že peti "pole position" na tem prizorišču. Skupno pa je bila današnja kvalifikacijska zmaga že njegova 67. v karieri.

Z drugega mesta bo tretjo disko sezone začel njegov rojak Maverick Vinales (Yamaha), vodilni v skupnem seštevku SP, tretji čas v kvalifikacijah pa si je zagotovil italijanski veteran in Vinalesov moštveni sotekmovalec Valentino Rossi.

Iz druge vrste bodo nedeljsko dirko začeli Španca Dani Pedrosa (Honda) na četrtem in Jorge Lorenzo (Ducati) na šestem mestu, med njima je kvalifikacije končal Francoz Johann Zarco (Yamaha Tech 3).

V tretji vrsti bodo Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), Nemec Jonas Folger (Yamaha Tech 3) in Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda), deseterico najhitrejših je danes zaokrožil njegov rojak Scott Redding (Pramac Ducati).

Po uvodnih dveh dirkah sezone v Katarju in Argentini je na vrhu s polnim izkupičkom 50 točk Vinales, drugi Rossi jih ima 36, tretji je Dovizioso z 20.

Dirka v elitnem razredu motoGP se bo v nedeljo v Austinu začela ob 21. uri.

 
Komentarjev 1
  • wolf.ata 23:12 22.april 2017.

    počakaj ,počakaj,jutri se delijo medalje,se pravi prvi,drugi,tretji ali v pesku,potem pa še ostali,he,he,hiti počasi