Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

V avtu imel dva otroka in 3 kg droge

zasežena droga
1/2
PMP Gruškovje
Pri pregledu vozila so policisti odkrili za več kot deset tisoč evrov droge.

V petek so na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje pri vstopu v državo policisti pregledali vozilo 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine, v katerem so bili še njegova žena in dva mladoletna otroka. Pri tem so v posebej prirejenem prostoru, za pregradno steno zadnjih sedežev v vozilu, opazili več zavitkov, ovitih v plastični lepilni trak. Ugotovljeno je bilo, da so v njem rjavo-zeleni rastlinski delci, ki so po videzu in vonju ustrezali prepovedani drogi konoplji. 

Še isti dan so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, preiskali voziloa in našli skupno pet zavojev, ki so vsebovali prepovedano drogo konopljo v skupni neto teži 3342,34 g. Poleg tega so našli še druge predmete pomembne za kazenski postopek. Osumljencu so kriminalisti v postopku zasegli vozilo znamke Mercedes, saj se je v vozilu nahajal posebej prirejen skrit prostor, v katerem se je nahajala prepovedana droga. 

34-letnemu moškemu so odzveli prostost in ga naslednji dan privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor. 

Po oceni policije bi osumljenec za omenjeno količino droge v Sloveniji dobil okoli 12.000 evrov, v Avstriji pa okoli 15.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Komentarjev 2