Svet
12 ogledov

V Beogradu skozi okno vrgel le 15 dni starega dojenčka in ga ubil

Zdravniška ekipa je lahko le še potrdila smrt 15 dni stare deklice.

Beograd in širša Srbija je v šoku zaradi tragične usode le 15-dnevnega dojenčka. Danes zgodaj zjutraj, malo po peti uri, je v središču Beograda 35-letni novopečeni oče z okna tretjega nadstropja vrgel svojo novorojeno hči. Srbski mediji poročajo, da se je pred tem v stanovanju dogajala prava drama, soproga moškega je nekajkrat poklicala policijo.

Očitno tragedije vendarle niso mogli preprečiti, moški, sicer psihični bolnik, je skozi okno vrgel novorojenko nekaj minut po peti zjutraj.

Njegova soproga, s katero ima še dva otroka, stara dve in tri leta, je z otrokoma v pidžami stekla ven, da bi pogledala, kaj je z dojenčkom. V šoku je začela kričati in klicati na pomoč. Zdravniška ekipa je lahko žal potrdila le smrt deklice.

Očeta so policisti odpeljali v psihiatrično ustanovo. Sosedje so za srbske medije povedali, da je šlo za mirno družino, ki se je sicer raje držala zase. "V šoku smo. Sosed je bil vedno nasmejan, tih, kulturno se je pogovarjal in dajal vtis srečnega in vzgojenega človeka," je za Mondo povedal eden izmed sosedov.

Komentarjev 3