Šport
29 ogledov

Hrovat: V bistvu sem bila najprej razočarana

Meta Hrovat SZS/Twitter
Premierna tekma svetovnega pokala alpskih smučark v italijanskih Dolomitih na, številnim Slovencem znanem Kronplatzu, je prinesla zadovoljstvo tudi v slovenski tabor.

Za dobro voljo v slovenskem taboru je poskrbela predvsem18-letna Meta Hrovat s prvo uvrstitvijo med najboljših petnajst v svetovnem pokalu, Ana Bucik pa si je prismučala prve veleslalomske točke med elito.

"V prvi vožnji sem se lotila proge tako, kot se jo moraš lotiti z visoko startno številko, moraš napadati, drugače veš, da ne boš prišel v drugi tek. Proga je bila zelo zahtevna, kar mi zelo odgovarja. Po tej progi nismo smučale še nikoli, tako da je bilo za prvič kar zahtevno, a pripravljena je bila super, tako da se je dalo tudi z visokimi startnimi številkami priti v drugi tek. Ko sem prišla dol v finalu, sem bila v bistvu malo razočarana, saj nisem imela občutka, da bom kaj napredovala. Potem pa sem videla, da postaja proga res težka in da tudi ostale punce ne morejo smučati, kot bi si želele, takšne linije, kot smo si jo zamislile na ogledu. Na koncu se je izkazalo, da moja vožnja v drugem teku sploh ni bila slaba in to me je pripeljalo do enega super rezultata, tako da sem zelo vesela," je dejala Hrovatova.

"Ana je zraven najboljših"

"Kar se ekipnega uspeha tiče je to super, štiri Slovenke so bile v finalu, tako da sem zelo vesel. Po prvem teku je res kazalo veliko bolje, a to je tekma. Če voziš po robu se hitro kaj zgodi. Čestitke Meti Hrovat za vrhunsko uvrstitev. Bravo! Res je pokazala svoj pravi značaj na tej zelo selektivni, težki progi. Čestitke tudi Ani Bucik za prvi finale v veleslalomu, to je super," je po tekmi dejal glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline Denis Šteharnik.

Manj zadovoljna je trenutno najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev, ki je po petem mestu na prvi vožnji v finalu zapravila priložnost za odmevnejši dosežek. "Ana Drev je naredila vrhunsko prvo vožnjo, z napakami je bila povsem blizu vrha. V drugem teku pa je žal prišlo do izgube ravnotežja v zadnjem delu. Težišče ji je potegnilo nazaj, ni mogla nadoknaditi tega zamujenega giba, prišlo je do napake in poslabšala je uvrstitev. Tega seveda nismo veseli, a dokazuje, da je v bistvu od prvega dne, od prvega veleslaloma pa do danes zraven, čisto blizu vrha. Le tisti preboj še ne moremo narediti in ga čakamo, mogoče nam uspe ravno na svetovnem prvenstvu," je vožnjo najboljše slovenske slalomistke ocenil Šteharnik.

"Veseli me, da je dobila to konstantnost, to kar ji prejšnja leta ni šlo. Nenehno je zraven, njena forma ne niha. Danes se ji je zgodila napaka, a rajši imam tako, da gre na nož, da smuča po robu in tvega. Manjka ji še nekaj brezkompromisnosti, ne glede na to, kaj se bo zgodilo. Delamo na tem, danes pa je očitno šla malenkost čez rob in naredila napako. Mislim, da se bo pripravila do naslednjih tekem, imamo še svetovno prvenstvo v St. Moritzu, kar bo vrhunec, potem Squaw Valley in še finale v Aspnu, tako da je še dovolj priložnosti za težko pričakovane stopničke," je zaključil Šteharnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.