Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

V bližini šole preprodajali drogo

Konoplja PU Murska Sobota
Murskosoboški policisti in kriminalisti so pred dnevi v neposredni bližini srednje šole v Rakičanu pri preprodaji prepovedane droge zalotili tri osumljence. Pri aretaciji je eden izmed njih fizično napadel kriminalista.

Pred dnevi so murskosoboški policisti in kriminalisti v dopoldanskem času zalotili 17-letnico, ki je na parkirnem prostoru srednje šole v Rakičanu preprodajala prepovedano konopljo 20-letniku. Slednji je drogo kupil zase in drugega 20-letnika, ki ga je čakal v parkiranem osebnem avtomobilu v bližini.

Policisti in kriminalisti so preprodajo preprečili in vsem trem odvzeli prostost. Pri tem je osumljenec, ki je sedel v avtomobilu, fizično napadel kriminalista. Napadalca so policisti obvladali. Pri napadu kriminalist ni bil telesno poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Konopljo so zasegli

Policisti so zasegli tudi prodano drogo. Mladoletni osumljenki so zasegli tudi 57 zavitkov prepovedane droge konoplje, ki je bila pakirana po 0,5 grama za prodajo.
Vsem trem osumljencem je bilo po končanem postopku prekinjeno pridržanje.

Mladoletno osumljenko in kupca bodo policisti zaradi hujše oblike kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (prodaja drog v bližini vzgojno-izobraževalnih ustanov) kazensko ovadili. Zaradi preprečitve uradnega dejanja bodo kazensko ovadili tudi 20-letnika, ki je napadel policista.

V zadnjem obdobju so murskosoboški kriminalisti in policisti obravnavali že tri primere, kjer so osumljenci prepovedano drogo preprodajali v bližini izobraževalnih ustanov, še piše PU Murska Sobota.

Komentarjev 2
  • secufin 11:15 22.januar 2013.

    Soboški policisti so pa res strokovnjaki! Nakup droge ni kaznivo dejanje, zaradi katerega bi lahko sploh koga pridržali! Mogoče v PUMS preveč gledajo bebaste ameriške policijske nanizanke!

  • dragec 14:17 17.januar 2013.

    To je pomota, to je bila zdravilna rastlina.