Svet
11 ogledov

V poslopje treščilo vojaško letalo

Strmoglavljenje letala Žurnal24 main
Vojaško letalo je treščilo v poslopje, kjer so tako stanovanja kot trgovine, zato pričakujejo, da bo število žrtev naraslo.

V Jemnu je vojaško letalo treščilo v poslopje v naseljeni soseski prestolnice Sana, pri čemer je bilo ubitih vsaj devet ljudi, navajajo medicinski viri in priče. V nesreči je bil ubit pilot letala ter vsaj osem civilistov v poslopju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vojaški očividec je strmoglavljeno letalo prepoznal kot ruskega suhoja SU-22. Kaj je bil vzrok nesreče, pa priče niso znale povedati.

Zdravstveni viri sicer pričakujejo, da se bo število žrtev še povzpelo, saj je letalo treščilo v poslopje, v katerem so bila tako stanovanja kot tudi trgovine. Stavba je močno poškodovana.

Priče pravijo, da so ob strmoglavljenju letala slišale močan pok. Nad sosesko se vali gost dim, več avtomobilov pa je zajel ogenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.