Šport
25 ogledov

V boj za kralja in kraljico Kristalne palače

Tek Kristalna palača Alive Step Up
Prvič v Sloveniji se bodo lahko tekači pomerili tudi v teku na vrh najvišje stavbe. Dogodek Alive Step Up - tek na Kristalno palačo bo v nedeljo ob 11. uri.

"New York, Chicago, Dunaj, Singapur ... Vsi ga že imajo. Zdaj ga ima tudi Ljubljana. Premierno pri nas: tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji. Kristalna palača v ljubljanskem BTC-ju bo za en dan postala edinstven izziv vsem, ki jo bodo želeli čim hitreje premagati," so ob predstavitvi dogodka zapisali prireditelji dogodka. 

Dvajset nadstropij, 89 metrov in 459 stopnic bodo sicer morali premagati tekači. Tekmovalo se bo v dveh kategorijah. V lahki, tako imenovana Step Up kategoriji, bo potrebno enkrat osvoji vrh, v ekstremni kategoriji, ki nosi ime Ekstremni Step Up pa bo treba kar trikrat priteči na vrh in se tako spopasti s kar 1377. stopnicami. Posebno kategorijo bo predstavljala še kategorija Alive Step Up štafeta, ki je namenjena ekipam. Najhitrejši in najhitrejša iz ekstremne kategorije bosta za eno leto postala kralj in kraljica Kristalne palače. 

Dogodek je tudi dobrodelen. V sklopu dogodka poteka tudi dobrodelna licitacija športnih rekvizitov. Zbrana sredstva bodo na dan dogodka predana Društvu A Veš?, ki skrbi za osveščanje in pomoč poškodovanim pri poškodbah hrbtenjače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.