Svet
40 ogledov

V Carigradu eksplozija cevne bombe povzročila pravo paniko

Istanbul EPA
Na podzemni železnici v Carigradu je odjeknila silovita eksplozija. Povzročila jo je cevna bomba.

Eksplozijo, ki je danes odjeknila blizu postaje podzemne železnice v istanbulskem okrožju Bayrampasa, je povzročila cevna bomba, je sporočil župan tega okrožja Atilla Aydiner. Po njegovih navedbah je bilo v eksploziji ranjenih pet ljudi. Turški mediji so pred tem poročali o eni smrtni žrtvi in šestih ranjenih.

Silovito počilo in to med večerno prometno konico

Blizu postaje podzemne železnice v Carigradu je odjeknila silovita eksplozija, v kateri je bil po poročanju turškega Haberturk.com ubit en človek, najmanj šest jih je bilo ranjenih. Vlaki podzemne železnice v največjem turškem mestu so po eksploziji nehali voziti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Mediji so sprva navajali, da bi eksploziji lahko botrovala napaka na električnem transformatorju, NTV pa je kasneje poročala, da bi lahko šlo za eksplozijo bombe.

Po eksploziji so na prizorišče pripeljala številna reševalna vozila, okoliške ceste pa so oblasti zaprle za promet. Eksplozijo je bilo slišati v več delih mesta.

Oktobra napad v Ankari

Napadi v Ankari | Avtor: Profimedias Profimedias
Turčijo je 10. oktobra pretresel dvojni samomorilski napad v Ankari, v katerem je bilo ubitih več kot sto ljudi. Turške oblasti so odgovornost pripisale skrajni skupini Islamska država, a ta nikoli ni prevzela odgovornosti za napade.

dezurni@zurnal24

 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 06:39 02.december 2015.

    Mladi sicer ne vedo kako zgledajo , sam tole so " pasje bombice " tudi v prenesenem smislu. Turčija sama sebe bombandira , če kdo napisano zgoraj ne razume !

  • Papaja Popi 17:45 01.december 2015.

    Cigani muslimanski, emigrantski so spet udarili.