Slovenija
35 ogledov

V času višje tarife bo na voljo cenejša elektrika

Števec za elektriko Boštjan Tacol
Napako smo odpravili v nedeljo dopoldan, sporočajo z Elektra Ljubljana, ki od sredine prejšnjega tedna na delu območja, ki ga pokrivajo, niso uspeli zagotoviti elektrike po nizki tarifi.

"V najkrajšem možnem času smo pridobili in zamenjali pokvarjeno napravo," sporočajo z Elektra Ljubljana. 

Ne vedo koliko gospodinjstev je bilo brez

Koliko gospodinjstev je bilo brez cenejše elektrike ne vedo, pojasnjujejo pa sledeče: "Zaradi specifike širjenja signala je preklop tarife odvisen od več dejavnikov. Do težav je lahko prišlo tudi pri odjemalcih, ki so bil napajani preko rezervnih povezav in zato nivo signala ni bil zadosten, za izvedbo preklopa." 

Pripravljajo analizo izpada

Na vprašanje kako bodo izpad nizke tarife upoštevali pri obračunu porabe odgovarjajo, da pripavljajo analizo dejanskega izpada preklopa tarife. "Ta bo pokazala čas in število merilnih mest s težavami. Na podlagi analize bomo izvedli kompenzacijo s preklopom tarife v nižjo v času višje tarife. O tem bomo uporabnike tudi pravočasno obvestili," zagotavljajo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.