Šport
20 ogledov

V Celju besni na sodnike

celje pivovarna laško branko tamše EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 10. krogu skupinskega dela evropske lige prvakov izgubili proti švedskemu Kristianstadu s 27:28 (13:13).

Za slovenske rokometne prvake se ena najbolj pomembnih tekem v skupinskem delu lige prvakov ni razpletla po pričakovanjih. Po hudem boju se jim je v dramatični končnici nasmihala točka, potem ko je Luka Žvižej pet sekund pred koncem izenačil na 27:27, v zadnjih treh sekundah pa je Švedom uspelo nemogoče.

Po njihovi minuti odmora je najbolj učinkovit igralec na tekmi Blaž Janc naredil dokaj neumen prekršek na sredini igrišča, ob tem pa sta bila madžarska sodnika neusmiljena in pokazala rdeči karton, po novih pravilih pa tudi sedemmetrovko. Po dolgem negodovanju domačih igralcev in navijačev na tribunah jo je že po izteku časa uspešno izvedel Jerry Tollbring. Celjska ekipa je po porazu izgubila šesto mesto na lestvici in zdrsnila na sedmo, v prihodnjem krogu pa bo v nedeljo, 19. februarja, gostila Vive Tauron Kielce.

Celjani so v prvem polčasu pokazali toplo-hladno predstavo. Uvodni zaostanek 0:2 so v šesti minuti spremenili v vodstvo s 3:2, a že dve minuti kasneje so si znova pridelali zaostanek dveh golov (3:5) in domačega trenerja Branka Tamšeta prisilili, da je zahteval minuto odmora. V tekmi ekip z identičnim slogom igre se je izid iz minute v minuto spreminjal, obe sta prikazali hitro in dinamično predstavo ter zavoljo tega naredile kakšno tehnično napako preveč, v tekmi preobratov pa si nobena zasedba v prvem polčasu ni priigrala več kot dva gola prednosti.

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega. Celjani so začeli obetavno in v 38. minuti povedli s 17:15, a nato so "severnjaki" naredili delni izid 5:0 in domače v 44. minuti pahnili v visok zaostanek treh golov (17:20). A Tamšetovi izbranci se niso predali, čeravno so še v 50. minuti zaostajali za tri gole (20:23). Vztrajno so lovili tekmece in jih v 57. minuti - po zadetku Matica Suholežnika - ujeli ter izenačili na 25:25, v dramatični končnici pa se je Kristianstadu nasmehnila sreča in je v mestu ob Savinji osvojila obe točki.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Janc z osmimi goli, Luka Žvižej je prispeval štiri.

 
Komentarjev 1
  • Harrison 06:27 12.februar 2017.

    Bo potreba enkrat sodnike odnesti ven z nogami naprej. Drugače se ne bodo navadili.