Šport > Košarka
54 ogledov

V Celju se začenja EP

Košarkarice do 18 let, Borut Pahor KZS/alesfevzer.com
V Celju se jutri začenja EP za dekleta do 18 let. Med elitno evropsko šestnajsterico bo nastopila tudi slovenska vrsta.

Mlade slovenske košarkarrice se bodo jutri pomerile s Srbijo. Tekma v dvorani Golovec se bo začela ob 18.30, vstop nanjo, kot na vse ostale obračune, pa je prost.

Uvod v tekmo med Slovenijo in Srbijo se bo s posebno otvoritvijo tekmovanja začel že uro pred tem. Evropsko prvenstvo za dekleta U18 bo uradno odprl predsednik Republike Slovenije in častni pokrovitelj dogodka Borut Pahor. Košarkarsko zvezo Slovenije bo na odprtju zastopal generalni sekretar in nekdanji kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesterović.

Slovenija se bo na domačem prvenstvu predstavila z zelo nadarjeno generacijo deklet letnika 1997, in mlajših. Reprezentanca, ki jo vodi trener aktualnega ženskega državnega prvaka Athlete Celja Damir Grgić, ima za seboj slab mesec in pol skupnih priprav. V zadnjem tednu pred prvenstvom je že trenirala v obeh celjskih dvoranah (Golovec in Zlatorog), ki bosta gostili prireditev ter tam odigrala tri pripravljalne tekme. Uspešna je bila na dveh (proti Portugalski in Izraelu), medtem ko je le za točko (65:66) klonila proti Franciji. Skupno je za dekleti 12 pripravljalnih tekem, od katerih so jih dobile devet.

Poleg Srbkinj bodo Slovenkam družbo v predtekmovalni skupini C letošnjega evropskega prvenstva delale še Madžarke in Belgijke. Tekma s severovzhodnimi sosedami bo na sporedu v petek, v dvorani Zlatorog, ob 18.30, v istem terminu pa bo v soboto, znova v dvorani Golovec, sledilo še srečanje z Belgijkami.

"Zaigrati na evropskem prvenstvu na domačih tleh bo za nas, dekleta velika čast in ponos. Pred prvo tekmo s Srbijo smo nekoliko nervozne, a gre za tisto pozitivno nervozo pred začetkom tega velikega tekmovanja. Reprezentanco Srbije poznamo in vemo za njene prednosti in slabosti. Po drugi strani se dobro zavedamo tudi lastnih kvalitet, zato pričakujem dobro tekmo," je pred prvim dvobojem dejala kapetanka reprezentance Alma Potočnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.