Slovenija
23 ogledov

V četrtletju skoraj 10 odstotkov več prostih delovnih mest

Natakarica ponuja pijačo. Boštjan Tacol
V drugem četrtletju je bilo v Sloveniji skoraj 9700 prostih delovnih mest, kar je okoli 800 delovnih mest oz. 9,3 odstotka več kot v predhodnem četrtletju.

Največ prostih delovnih mest je bilo v predelovalnih dejavnostih in v gradbeništvu, tako kažejo danes objavljeni podatki državnega statističnega urada.

Najbolj zaželeni gostinci

V predelovalnih dejavnostih je bilo nekaj več kot 2000 prostih delovnih mest, v gradbeništvu pa skoraj 1600. V primerjavi s prejšnjim četrtletjem se je povpraševanje po delovni sili najbolj povečalo v gostinstvu, kjer je bilo razpisanih za okoli 400 več prostih delovnih mest in v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, kjer se je povpraševanje povečalo za skoraj 230 prostih delovnih mest.

Pri delodajalcih z 10 ali več zaposlenimi osebami je bilo razpisanih skoraj 5000 prostih delovnih mest, kar predstavlja 51,3 odstotka vseh prostih delovnih mest.

Zasedenih je bilo medtem okoli 686.000 delovnih mest, kar je za dobrih 1700 več kot v prejšnjem četrtletju.


Komentarjev 1
  • izRODEk 07:38 09.september 2015.

    Neumna statistika, katera ne odraža dejanskega stanja. Povečuje se število tistih, ki ponujajo delo za minimalno plačo, delo za določen čas in dela v poklicih, ki so že tako stigmatizirana kot težaško delo. Skratka, postajamo dežela sužnjev.Tudi laži ...prikaži več okoli zmanjšanja brezpolselnosti, ki jih ponavljajo, so skrajno sprevrženo ponavljanje statistike, ki prav tako ne odraža dejanskega stanja. Vse več ljudi si išče delo v tujini, ne prijavljajo se več v evidence, ker od zavoda ali centrov za socialno delo ne iščejo nobenih koristi, vse več pa je tudi črtanj iz evidec brezposelnih aktivnih iskalcev zaposlitve (z namenom čistiti evidenco registrirano brezposelnih oseb in zmanjšati število prejemnikov denarne socialne pomoči). Črtanja so se v zadnjem letu povečala za več, kot 200 mesečno, ob tem, da na eno prosto delovno mesto preži preko 100 iskalcev zaposlitve? Fašizem, kakršnega se ne bi sramoval niti Adolf Hitler.Politika stranke SD je norost, katera bo pustila traj