Avto
76 ogledov

V Cityparku hitreje do parkirnega mesta

Električna polnilnica v Cityparku
1/7
Gregor Prebil
V ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark so odprli svojo prvo polnilnico za električne avtomobile, skuterje in kolesa, kjer bo polnjenje v začetku brezplačno. V garažni hiši bodo sledile tudi druge novosti.

Že kmalu bo parkiranje v garažni hiši ljubljanskega nakupovalnega središča Citypark enostavnejše in hitrejše. V etažah bodo namreč nadomestili elektronske table, ki ne bodo le ob vhodu, pač pa tudi v posameznih vrstah opozarjale na prazna parkirna mesta, kjer bodo nameščena tudi svetila, ki bodo opozarjale na razpoložljivosti parkirnega mesta.

Toni Pugelj, CO Center maneger je dejal, da bo s tem parkiranje lažje, predvsem pa hitrejše. Nakupovalno središče je namreč v letu 2012 obiskalo 25 milijonov kupcev.

Z naraščajočo mobilnostjo, pa se polnilnice za električna vozila vse bolj množično selijo tudi v nakupovalna središča. V Cityparku sta na voljo dve mesti za električna vozila, ena z močjo 22 kilovatov, kar čas polnjenja vozil, ki omogočajo takšno polnjenje, skrajšuje iz osem ur na dve do tri ure.

Dejan Boštjančič iz podjetja E-prihodnost je pojasnil, da bodo obiskovalci nakupovalnega središča, ki že uporabljajo električno vozilo, lahko pridobili indentifikacijsko kartico s pomočjo katere bodo napolnili svoje električno vozilo. Kartica omogoča polnjenje tudi v drugih trgovskih centrih vključenih v isti sitem po Sloveniji in tudi v Avstriji in Nemčiji.

Razpoložljivost parkirnega mesta lahko voznik električnega vozila, teh naj bi bilo po ocenah strokovnjakov v Sloveniji okoli 150, preveri tudi s pomočjo mobilne aplikacije na svojem telefonu.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.