Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Pri Sežani zgorel hangar z letalom

Požar hangarja ZGRS
Včeraj okrog devetih zvečer je v bližini naselja Brestovica pri Povirju v občini Sežana zagorel hangar za letalo.

V hangarju, ki je v celoti zgorel, je bilo ultralahko letalo, motor za terensko vožnjo, izvenkrmni motor za čoln ter orodje, nastala pa je večja materialna škoda, poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

"Prva prijava je bila, da gre za požar v naravi, ker smo menili, da gre za požar na smetišču, smo izvozili z večjim vozilom. Hitro smo dobili informacijo, da gre za požar pomožnega objekta," je pojasnil Blaž Turk, poveljnik poklicne gasilske enote Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana, ki je skupaj s PGD Povir pogasilo požar. 

Požar hangarja | Avtor: ZGRS ZGRS

"Očitno je gorelo že prej, saj je ob našem prihodu ogenj že prebil streho objekta. Bilo je nekaj nevarnih snovi, plastika, nekaj tlačnih posod s plinom in nekaj goriva, ni pa bilo večjih količin goriva," je še povedal Turk in dodal, da ni šlo za požar na letališču Divača, ampak za zaseben objekt na drugem koncu, v bližini avtocestnega počivališča Povir na avtocesti proti Trstu.  

Kaj je vzrok požara, ugotavljajo kriminalisti, ki so gasilce že med gašenjem opozarjali, naj pazijo, da ne bi uničili morebitnih dokazov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1