Šport > Nogomet
54 ogledov

V Domžalah kapetan Čelika, Balkovec na posojo

Sport 23.10.2013 pokal Slovenije, cetrtfinale, 1. tekme, Olimpija - Domzale, Are Saša Despot
V Domžalah so obrambno vrsto okrepili z dosedanjim kapetanom bošnjaškega Čelika in na posojo poslali Jureta Balkovca.

V domžalskem Športnem parku se bo od konca januarja naprej udejstvoval tudi Kenan Horić. 23-letni "otrok" Čelika je za trenutno osmouvrščeno moštvo Premier lige BiH odigral 88 tekem, na katerih je dosegel dva gola. Kapetan moštva iz Zenice je že prejšnji teden obiskal Domžale in se sestal s trenerjem Luko Elsnerjem, v ponedeljek je prišlo do sklenitve sodelovanja za dve leti in pol, z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono.

"V jesenskem delu sezone smo imeli kar nekaj težav pri branjenju, zato je bilo mesto centralnega branilca eden izmed položajev, kjer smo v tem prestopnem roku iskali okrepitve. Želja je, da v nadaljevanju prvenstva Saša Aleksander Živec prinese nekaj več kreativnosti v napadu, medtem ko računamo, da bo Kenan Horić pripomogel predvsem k stabilnosti v obrambi. Izbran je bil za najboljšega igralca svoje ekipe, veljal pa je tudi za enega najboljših branilcev v bosanski Premier ligi," je odločitev za nekdanjega mladega reprezentanta BiH pojasnil športni direktor Matej Oražem

Balkovec za pol leta bližje domu

Domžale so morale za Horića Čeliku plačati primerno odškodnino: "Na žalost so takšni prestopi v Prvi ligi redkost, vendar je dejstvo, da je za kvaliteto potrebno plačati in v NK Domžale smo prepričani, da je Horić igralec, ki bo lahko z dobrimi igrami v našem dresu potrkal tudi na vrata katere izmed najmočnejših lig v Evropi," je še dodal Oražem.

Iz Domžal pa vsaj za pol leta odhaja 19-letni Jure Balkovec.  Belokranjski vezist, sicer velik navijač madridskega Reala, se odpravlja na posojo h novomeški Krki, ki jo čaka krčevit boj za obstanek. Balkovec, čigar matični klub je sicer črnomaljska Bela krajina, je v tekoči sezoni zaigral le na štirih tekmah. Skupno je v zadnjih treh letih v Prvi ligi igral na 38 tekmah in dosegel štiri gole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.