Šport > Košarka
23 ogledov

V drugi krog tudi San Antonio in Toronto

Kawhi Leonard Profimedias
Košarkarji San Antonio Spurs in Toronto Raptors so v severnoameriški ligi NBA napredovali v drugi krog končnice.

Toronto je na šesti tekmi v gosteh pri Milwaukee Bucks zmagal z 92:89 ter se s 4:2 v zmagah uvrstil v polfinale vzhoda, na zahodu pa je San Antonio šesto tekmo proti Memphis Grizzlies dobil s 103:96 in prav tako napredoval s 4:2.

Kawhi Leonard je dosegel 29 točk in pomagal ostrogam do drugega kroga končnice. Izkazal se je tudi Francoz Tony Parker, ki je k zmagi dodal 27 točk. "Trenutno igra na ravni MVP in upam, da bo lahko zadržal takšno formo, saj ga bomo v naslednjem krogu še kako potrebovali," je o soigralcu Leonardu dejal francoski zvezdnik.

LaMarcus Aldridge je dodal 17 točk in 12 skokov za San Antonio, ki je v Memphisu zmagal sploh prvič to sezono. Za grizlije je 26 točk dosegel Mike Conley, ki je tako še na peti tekmi zaporedoma zbral vsaj 20 točk, Marc Gasol jih je dodal 18, Zach Randolph je končal pri 13 točkah in 11 skokih.

San Antonio se bo v konferenčnem polfinalu prav tako v boju na štiri zmage pomeril s Houston Rockets, dvoboj drugega kroga se bo začel v ponedeljek.

Na tekmi med Torontom in Milwaukeejem se je najbolj izkazal DeMar DeRozan z 32 točkami, Kanadčani pa so kljub zaostanku za 25 točk na koncu slavili zmago in se uvrstili v drugi krog. Tam jih že čakajo branilci naslova prvaka lige NBA, Cleveland Cavaliers, dvoboj pa bo ponovitev lanskega finala vzhodne konference.

Za gostitelje iz Milwaukeeja je Giannis Antetokounmpo dosegel 34 točk in devet skokov v 47 minutah, vendar zadel le sedem od 13 prostih metov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.