Slovenija
21 ogledov

V dveh dneh dva ovadena zaradi droge

slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic
Policisti so včeraj aretirali dva moška zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Mariborski policisti so včeraj na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Mariboru opravili hišno preiskavo pri 66-letnemu občanu iz Hotinje vasi. Pri preiskavi so našli in mu zasegli en naboj za vojaško puško kalibra 7,62 mm, za katerega ne poseduje orožne listine, zraven tega pa še 52 kosov pirotehničnih izdelkov kategorije II, katerih glavni učinek je pok. Zaradi kršitve določil zakona o orožju in zakona o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih, mu bo pristojni prekrškovni organ izdal odločbo o prekršku.

Pri hišni preiskavi pa so policisti našli in mu zasegli tudi tri sadike konoplje, visoke okoli 150 centimetrov. Osumljenca so pridržali in v povezavi s tem, še isti dan, opravili še eno hišno preiskavo pri 50-letnem občanu iz Hotinje vasi. Tudi njemu so policisti zasegli nekaj gramov prepovedane droge konoplje, bolj znane pod imenom marihuana.

Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu sodišču, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja; neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Komentarjev 2
  • lukaz 16:50 19.januar 2014.

    Se strinjam, vendar so naši policisti nesposobni zaslediti, kaj šele ujeti, resne kriminalce!Za Balkanske bojevnike so jih obvestili Srbi in DEA. Za Karnerja so izvedeli iz medijev.Če bi bila Slovenija otok brez sosedov, ki naše vrle policiste obveščajo ...prikaži več o naših kriminalcih, bi bila za naše policiste Slovenija edina država na svetu brez kriminala.To, da nikomur ne znajo dokazati krivde pa stvar nesposobnosti ali skorumpiranosti tožilcev in sodišč. Mi smo Meka za kriminalce vseh držav!

  • moder 16:28 19.januar 2014.

    sramota brez primere za policijo, se bolj pa za drzavo, da preganja uporabnike konoplje!