Šport
51 ogledov

V enem dnevu ''osvojil'' tri turnirje

guillermo vilas rafael nadal EPA
Zveza teniških profesionalcev (ATP) bi Rafaelu Nadalu kmalu podelila rekord, ki je sicer še vedno v lasti Guillerma Vilasa.

''Kralj peska'' Rafael Nadal je v Buenos Airesu osvojil 46. turnirsko lovoriko na peščeni podlagi, s čimer bi se moral po številu osvojenih turnirjev izenačiti z legendarnim Guillermom Vilasom.

''Argentinska legenda Guillermo Vilas je vodil s 46. turnirji, zato je primerno, da se je 'kralj peska' z njim izenačil z zmago v Buenos Airesu,'' je zapisal CNN.

Medtem ko je večina svetovnih medijev poročala, da je Nadal izenačil dve desetletji star rekord, pa je Zveza teniških profesionalcev (ATP) ugotovila, da je Vilasu pozabila prišteti dva turnirja, ki sta nekoč potekala na peščeni, danes pa na trdi podlagi.

Argentinec je sicer osvojil celo 49 peščenih turnirjev, a eden od njih ni potekal pod okriljem krovne teniške organizacije.

Nadalov nesojeni rekord je odmeval po družabnih omrežjih, a Španec bo moral za izenačenje z Argentincem osvojiti še najmanj dve lovoriki.

''Ne glede na to, kako dober je bil Nadalov dan v Buenos Airesu, je bil Vilasov mnogo boljši, To pa zato, ker je dan začel s 46., končal pa z 49. peščenimi turnirji. Ali ste kdaj slišali, da bi tenisač osvojil tri turnirje v enem dnevu? Ni slabo za 62-letnika!'' se iz napake norčuje spletni portal Tennisnow.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.