Šport
23 ogledov

V Evropi še sedem 'slovenskih' klubov

Matjaž Kek Rijeka Simon Maljevac
Danes se začenja tekmovanje tudi v skupinskem delu evropske lige. Zaigrala bo tudi kopica Slovencev.

Potem ko so v torek in sredo nogometaši igrali uvodne tekme v ligi prvakov, bodo danes na svoj račun prišli še klubi v evropski ligi. Na sporedu bodo tekme 1. kroga, svoj delež bodo pustili tudi Slovenci.

Evropska liga bo tokrat minila brez udeležbe slovenskih klubov, v tem tekmovanju se je v preteklih letih sicer izkazal sedanji član Lige prvakov Maribor, ki je v minuli sezoni celo prezimil v Evropi, a bodo slovenski ljubitelji nogometa lahko stiskali pesti za kar nekaj Slovencev.

V tem tekmovanju bodo tako igrali Villarreal, ki mu Bojan Jokić zaradi poškodbe ne bo mogel pomagati do konca leta, Partizan z Brankom Ilićem, Red Bull Salzburg s Kevinom Kamplom, Inter iz Milana s Samirjem Handanovićem in Renejem Krhinom, Standard Liege z Martinom Milcem, Rijeka z Goranom Cvijanovićem, Miralom Samardžićem in trenerjem Matjažem Kekom ter Fiorentina z Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem. Tekme Evropske lige si boste lahko ogledali na drugem programu nacionalne televizije, za začetek vas čaka dvoboj med Partizanom in Tottenhamom, ki se bo v Beogradu začel on 19.05.

Skupinski del tekmovanja se bo končal 11. decembra, šestnajstina finala bo 19. in 26. februarja (tja se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter tretjeuvrščene iz lige prvakov), osmina finala 12. in 19. marca, četrtfinale 16. in 23. aprila, polfinale 7. in 14. maja, finale pa bo 27. maja v Varšavi.

Zanimivejši pari 1. kola:
Borussia Mönchengladbach - Villarreal 
Brugge - Torino
Partizan Beograd - Tottenham Hotspur 
Dinamo Zagreb - Astra Giurgiu 
Salzburg - Celtic Glasgow (skupina D) 
Panatinaikos Atene - Dinamo Moskva
Dnjepr Dnjepropetrovsk - Inter Milano
Sevilla - Feyenoord Rotterdam
Standard Liege - HNK Rijeka
Everton - Wolfsburg
Napoli - Sparta Praga
Fiorentina - Guingamp

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.