Šport > Zimski športi
13 ogledov

V finalu Stanleyjevega pokala bo še naprej napeto

Zadetek Brandona Saada EPA
V četrti tekmi za zmago Stanleyjevega pokala je ekipa Chicago Blackhawks izenačila na 2:2. Naslednja tekma bo v noči na nedeljo v Tampi.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Chicago Blackhawks je v finalu končnice izid v zmagah izenačilo na 2:2, potem ko je v domačem United Centru na četrti tekmi z 2:1 premagalo Tampa Bay Lightning. 

Kapetan Jonathan Toews je v 27. minuti gostitelje popeljal v vodstvo, Alex Killorn je pet minut kasneje izenačil. Zmagovalni gol je v 47. minuti prispeval Brandon Saad, ki je 20-letnega ruskega vratarja Andreja Vasilijevskega ukanil s strelom v "uhe", torej med nogami. Rus je prvič branil v končnici in ob tem ubranil 17 strelov. Zamenjal je Bena Bishopa, ki ga je ustavila poškodba. Slednji bo v končnici še branil, a ne nujno že na sobotni tekmi.

"Res sem imel srečo. Videl sem prostor na poti do gola, skušal udrsati in narediti nekaj zmede. Ob tem sem ujel plošček na palico in nato le iskal pot do gola. Ta je bila naravnost med nogami vratarja," je po tekmi dejal Saad, ki je dosegel zmagoviti zadetek.

Dobro se je v vratih Chicaga znašel domači vratar Corey Crawford, ki je ubranil 24 strelov. Kapetan Toews je tokrat prispeval svoj prvi gol končnice. "Od njih lahko vedno pričakuješ, da bodo krenili z vso silo in pritisnili, ko zaostajajo za gol. Zato je na tekmah včasih še posebej noro, danes nam je odlično uspelo ustaviti njihov nalet ob samem zaključku tekme," pa je po zmagi dejal Toews.

Prvič po letu 1968 se je v finalu NHL zgodilo, da je zmagovalca na prvih štirih tekmah ločil le gol razlike. Takrat so Montreal Canadiens v končnici igrali proti St. Louis Blues, prve štiri tekme pa so se prav tako končale z le golom razlike. V noči na soboto bo Tampa na domačem igrišču lovila pomembno prednost do tretjega Stanleyjevega pokala v zadnjih šestih sezonah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.