Šport
21 ogledov

"V garderobi ni več gnilega jabolka"

Berlusconi Galliani AC Milan AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Lastnik Milana Silvio Berlusconi je vesel, da so se pri rdeče-črnih rešili Maria Balotellija, trenerja madridskega Reala Carla Ancelottija pa je označil za svetovalca pri prestopih Milančanov.

"Spominjam se, da je bil Mario Balotelli kupljen kljub mojemu nasprotovanju. V ekipi imamo zdaj veliko pravih šampionov: Jérémy Ménez, Keisuke Honda, Stephan El Shaarawy, Fernando Torres, Nigel de Jong... Imamo dobro osnovo, v ekipi pa tudi ni več gnilega jabolka," je Silvio Berluschoni. Mario Balotelli je pri rdeče-črnih sicer prebil 18 mesecev, avgusta pa je bil za 20 milijonov evrov prodan v Liverpool.

V zadnjem prestopnem roku je sicer tudi v Milan prišla kopica nogometašev, velik delež pri tem pa je imel tudi nekdanji nogometaš in trener Milančanov Carlo Ancelotti. Zdajšnji prvi mož na klopi madridskega Reala je poleti nekdanjemu klubu prodal vratarja Diega Lopeza, svetoval pa je tudi nakup dveh nekdanjih varovancev pri Paris Saint-Germainu - Alexa in Méneza.

"Moram pohvaliti Ancelottija," je Berlusconi dejal za športni časnik La Gazzetta dello Sport in dodal: "Bil je eden od svetovalcev pri prestopih, dal nam je koristne nasvete pri Lopezu, Menezu in Alexu."

Rossoneri so minulo sezono v italijanskem prvenstvu končali šele na osmem mestu, a je Berlusconi prepričan, da lahko Milan Ligo prvakov osvoji že leta 2016, ko bo finale gostil prav stadion San Siro: "Zaenkrat je še prezgodaj govoriti o moči ekipe, bolj natančni smo lahko šele po januarju. Želimo se vrniti v Evropo, želimo zgraditi zmagovalno moštvo. V nogometu obstajajo določeni cikli. Nenehnim uspehom sledi padec, a nato se vrneš na zmagovalno pot. Navijači so lahko prepričani, da je ekipa že zdaj konkurenčna, kmalu pa bomo nazaj na vrhu Evrope. Leta 2016 je finale Lige prvakov v Milanu. Zakaj ne bi sanjali o tem, da bomo v njem tudi zaigrali?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.