Šport
8 ogledov

V gosteh brez bele zastave

Blaž Janc Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v slabem tednu igrali še drugo tekmo z madžarskim velikanom iz Veszprema. Na nedeljski tekmi so doma klonili s 27:30 (11:17), tekma osmega kroga pa se bo v soboto, 21. novembra, pričela ob 16. uri.

Celjani v Veszprem potujejo povsem neobremenjeni, bolj ali manj jim je jasno, da je kakovost odločno na strani vzhodnih sosedov, ki so svojo moč pokazali že na nedeljskem dvoboju v Celju. Madžarska zasedba želi osvojiti prvo mesto v skupinskem delu in se izogniti dvobojem v osmini finala.

Celjsko moštvo je v generalki za sobotni dvoboj na domačih tleh ugnalo trebanjski Trimo in z velenjsko ekipo nadaljuje mrtvi tek v državnem prvenstvu, v soboto pa ga v mestu v neposredni bližini Blatnega jezera čaka veliko zahtevnejše naloga proti madžarski zvezdniški ekipi.

"Skozi celotno tekmo moramo igrati maksimalno zbrano, trezno in brez nepotrebnih napak. Na njihovo resnično zahtevno obrambno postavitev 6-0 moramo igrati raznovrstno, jih poizkušati raztegniti in nato iskati luknje v njej, ki bi nam prinesle zadetke. Priložnosti bo potrebno ustvarjati za drugega, igrati kolektivno, poleg tega pa se moramo izjemno hitro vračati v obrambo ter skrbeti, da gostitelji ne bi zadihali s polnimi pljuči. Madžari bodo gotovo ponovno igrali zelo preudarno, šahovsko v napadu, na kar moramo odgovoriti maksimalno agresivno. Če nam bo to uspelo, potem nam bo uspel tudi protinapadi in lahki zadetki. To je moja želja, bomo videli, ali bomo v tem tudi uspešni," je pred tekmo v Veszpremu dejal celjski strateg Branko Tamše, ki na bližnjem dvoboju bržkone ne bo mogel računati na desnega zunanjega igralca Žigo Mlakarja.
        
"V Veszprem ne odhajamo z belo zastavo. Domači se bodo morali še enkrat potruditi za zmago, mi pa jih bomo seveda poizkušali presenetiti. Najprej nas čaka analiza nedeljskega obračuna in iz te tekme moramo črpati dobre stvari ter popraviti naše napake. Z borbeno predstavo lahko ponovimo zadnje minute s prve medsebojne tekme, ko smo dosegali hitre in lahke zadetke, pogoj za to pa je seveda dobra obramba. Na tej tekmi bomo bržkone prikrajšani za Mlakarja, kar pomeni, da bom verjetno tudi sam zaigral na zunanjem položaju. Tega sem vajen iz mladinske reprezentance, pri nas pa se zaradi tega sistem ne bo veliko menjal, morda pridobimo malo na hitrosti, saj smo v tem primeru še nižja ekipa," pred tekmo v Veszpremu pravi Blaž Janc.

Celjska ekipa ima proti madžarski negativno statistiko, na dosedanjih enajstih medsebojnih dvobojih je doživela kar devet porazov. Slavila je le leta 2007, tega leta je z Veszpremom tudi igrala neodločeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.