Šport
9 ogledov

V goste prihajajo Brazilci

Odbojka CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v pripravah za oktobrsko evropsko prvenstvo odigrala nekaj tekem z reprezentancami svetovnega vrha.

Po atraktivnosti zagotovo izstopata obračuna s trikratnimi svetovnimi in dvakratnimi olimpijskimi prvaki Brazilci, v zadnjih letih najboljšo reprezentanco na svetu. Izbranci Bernarda Rezendeja bodo v Ljubljani gostovali 9. in 10. septembra.

"Gre za zgodovinski obisk ene najboljših reprezentanc sveta, kar je seveda izjemno priznanje za Odbojkarsko zvezo Slovenije. Obisk Brazilcev je načrtovan v najboljšem možnem času. Lahko namreč rečemo, da je za naše odbojkarje to posebne vrste nagrada za ves trud in delo, ki so ga v reprezentanco vložili v zadnjih mesecih. Gre tudi za izjemno priložnost za gledalce, da s svojim obiskom na tekmi nagradijo naše fante za izjemno opravljeno delo in da vidijo igrati najboljše svetovne odbojkarje. Prihod Brazilcev v Slovenijo nedvomno dokazuje, da vstopamo v svet velikih, kar so si igralci z uvrstitvijo v svetovno ligo tudi zaslužili," je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Zadovoljstva ob prihodu reprezentance Brazilije ne skriva niti selektor Andrea Giani, ki bo svoje odbojkarje, po dveh tednih premora, ki jim ga je namenil po zmagi na zaključnem turnirju evropske lige, znova zbral 1. septembra in jih začel pripravljati na oktobrsko evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji.

"Ne skrivam, da z veliko nestrpnostjo in tudi z veliko mero radovednosti pričakujem ta obračuna. Zares si želim videti, kako se bo moja ekipa odrezala proti izvrstni Braziliji in kako se bodo moji igralci zoperstavili najboljšim odbojkarjem na svetu," pa je nad prihodom Brazilcev v Ljubljano navdušen Giani, ki ima veliko zaslug, da bo južnoameriška reprezentanca gostovala v slovenskem glavnem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.