Šport > Nogomet
12 ogledov

V Grčiji zaradi napada brez nogometa

navijači AEK izgredi huligani EPA
Nogometna zveza Grčije je odpovedala vsa tekmovanja pod svojim okriljem.

Grška nogometna zveza se je odločila, da v Grčiji nekaj časa ne bo nogometa. V z nasiljem prepredenem grškem nogometu je namreč prišlo do novega incidenta, tokrat so jo zagodli predsedniku sodniške komisije.

Grški mediji poročajo, da so Jorgosu Bikasu zažgali hišo, pred tem pa je bil tarča številnih groženj. Te prejemajo tudi nekateri ostali vidni člani grškega nogometa. "Gasilci še vedno preiskujejo okoliščine, ki so pripeljale do požiga hiše predsednika Bikasa. S požarom se ukvarja policija. Do nadaljnjega v Grčiji ne bo nogometa. Tako bo do razrešitve primera," so po izrednem sestanku sporočili vodilni možje grškega nogometa.

Oglasili so se tudi grški klubi in napovedali boj proti nogometni 'mafiji'. "Šokantno je, da ima organiziran kriminal mesto v nogometu. S tem se tudi orožajo življenja. Kdaj bo policija zmogla dovolj moči, da se spopade s tem problemom? Kdo tolerira delovanje ljudi iz podzemlja? Grška vlada ali Fifa? Ne bomo se umikali pred mafijo. Smo za močno ofenzivo in protinapad in to vse dokler ne zaustavimo to verigo," so zapisali pri solunskem klubu PAOK-u.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.