Šport
16 ogledov

V Hrušici nič več finala lige NHL

kopitar hrušica kings finale navijači Boštjan Tacol
Slovenski ljubitelji hokeja so v zadnjih dneh v Hrušici, kjer se je rodil naš zvezdnik Anže Kopitar, z veseljem in v velikem številu spremljali veliki finale lige NHL na prostem, a v prihodnje to ne bo več mogoče.

Glavni organizatorji iz Kulturno-športnega društva Hrušica so namreč ocenili, da preprosto ne morejo zagotoviti potrebne varnosti za vse, ki bi si peto in morda zadnjo tekmo finala lige NHL med Los Angeles Kings in New Jersey Devils želeli ogledati na Hrušici. Zadnjo tekmo, ki so jo s 3:1 dobili Hudiči in Kraljem preprečili, da bi se že lahko veselili prvega naslova v ligi NHL, si je namreč na prostem ogledalo okoli 1.200 ljudi, kar je krepko preseglo vsa pričakovanja. Organizatorji so sprva pričakovali le okoli 300 ljudi.

Pri Kulturno-športnem društvu Hrušica so podali tudi izjavo za javnost, ki jo v celoti lahko preberete spodaj.

Izjava za javnost – prekinitev organizacije ogledov tekem končnice NHL

Kulturno-športno društvo Hrušica kot organizator ogledov tekem končnice NHL na velikem platnu pred Kulturnim domom na Hrušici obvešča vse navijače in gledalce hokeja, ki so si na ta način želeli ogledati še preostale tekme, da ogled vseh nadaljnjih tekem ne bo organiziran.

Društvo, ki zagovarja šport in kulturo v vseh pozitivnih pogledih, je v osnovi želelo popestriti dogajanje lokalnemu prebivalstvu in namen tega je bilo mirno spremljanje tekem končnice NHL. Odziv obiskovalcev je zelo prerasel naša pričakovanja, zato društvo glede na število teh ob ogledu zadnje tekme in napovedi o še večji udeležbi na vseh naslednjih ugotavlja, da ne more zagotoviti varnosti, ki za take primere zakonsko mora biti zagotovljena.

Najlepše se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki ste nas obiskali na Hrušici in skupaj z nami spremljali tekme, predvsem pa se zahvaljujemo sokrajanom za veliko mero potrpežljivosti in tolerantnosti ob preteklih dogodkih. Naša odločitev ni bila lahka, upamo in verjamemo pa, da jo boste razumeli kot prispevek k varnosti vseh nas.

Komentarjev 7
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:21 08.junij 2012.

    Jebo vas V HRUŠIČI,pri nas se pravi v pravem gorenjskem narečju NA HRUŠ'C!!

  • grega.prebil 21:10 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • yorky 19:40 08.junij 2012.

    To je sama foušarija zato pa smo Slovenci taki kot smo, da smo si med brati in sestrami skregani med seboj, če ima slučajno gdo kaj več od drugega, in bognedaj, da bi gdo imel kako korist!!!???? Vsi samo gledajo ...prikaži več na dobičke, če se gdo kaj spomni, zato se pa nikjer nič ne dogaja, kar pa se, pa še tisto zatrete in sem proti temu, da se ukine zabava na Hrušici kjer je Anže Kopitar doma in kje drugje nebi bilo nikoli takega vzdušja kot le na Hrušici. Resnično smo postali policijska država za zatiranje in sprostitev tako mladih kot starejših. Nikoli več nebo tako kot je bilo v času Jugoslavije in Titovega režima, ki ga čedalje bolj pogrešam-o!!!!!!?????????????