Šport
64 ogledov

V hudi nesreči udeleženih 19 kolesarjev

kolesarska dirka belgija Reševalni pas/Twitter
Prireditelji kolesarske dirke po Belgiji so morali današnjo tretjo etapo najprej prekiniti, potem pa odpovedati zaradi hujše nesreče, v katero je bilo vpletenih več tekmovalcev.

Do nesreče je prišlo po 65 kilometrih etape v Ardenih, ko je na spustu eden od motoristov v karavani trčil v drugega, oba pa sta potem med padcem zbila več kolesarjev. Po prvih podatkih je bilo v nesreči udeleženih 19 kolesarjev, 11 so jih morali odpeljati v bolnišnico.

Med nesrečniki, ki so bili najbolj poškodovani, je tudi kolesar ekipe Lotto Soudal Stig Broeckx, ki so ga zaradi poškodb glave prepeljali v bolnišnico v Aachen. Belgijca je na dirki Kuurne-Brussel-Kuurne letos enkrat že zbil motorist.

Po podatkih belgijskih medijev so jo slabo odnesli še Jesper Asselman (Roompot Oranje Peloton), Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Baloise), Tony Hurel (Direct Energie) in Loic Chetout (Cofidis), ki so jih prepeljali v bolnišnico v Malmedy.

Po današnji razveljavljeni etapi v vodstvu ostaja Belgijec Dries Devenyns. Na dirki, ki se bo končala v nedeljo, sodelujeta dva Slovenca, Simon Špilak (Katjuša) je skupno na 37. mestu, Borut Božič (Cofidis) pa na 61.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.