• Pon 13 do 25 °C
  • Tor 17 do 27 °C
  • Sre 17 do 22 °C
več na vreme.net

Prometna nesreča

0 komentarjev

V hudi prometni nesreči umrla ena oseba

V hudi prometni nesreči na ljubljanski obvoznici, ko je tovornjak prebil varnostno ograjo, je umrla ena oseba. Nastajali so dolgi zastoji.

B. E., A. L. / Ljubljana

/ Osveženo:

Pri padcu tovornega vozila z nadvoza je življenje izgubil voznik, po neuradnih podatkih tuji državljan. Po do sedaj zbranih obvestilih policije naj bi voznik tovornega vozila vozil po avtocesti iz smeri Brezovice proti Kozarjem. Na nadvozu čez Tržaško cesto naj bi dohitel počasi premikajočo kolono vozil ter kljub zaviranju trčil v zadnji del osebnega vozila v koloni pred seboj.

  •  

    Na avtocesti je nastal približno 7-kilometrski zastoj. Promet je oviran tudi na Tržaški cesti pod avtocesto, a cesta ni zaprta.

Po trčenju je voznik tovornega vozila izgubil oblast nad vozilom, ki se je prevrnilo ter zdrselo desno preko odstavnega pasu v odbojno ograjo, ki jo je prebilo, nato pa je zdrselo preko betonskega roba viadukta ter obstalo na strehi, oprto na nasip konca viadukta.

Voznik  je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju prometne nesreče. Voznik osebnega vozila, udeleženega v nesreči, je nepoškodovan.

Ponesrečenemu niso mogli pomagati

Tovornjak je obležal na brežini le nekaj metrov od Tržaške ceste, če bi padel nanjo, bi bile lahko posledice še bistveno hujše. 

Policisti so kraj zavarovali, Dars pa je zato, da bi preprečil ustavljanje voznikov in ogledovanje nesreče, razprl poseben zastor. 

Priča je za Pop TV povedala, da so skušali vozniku pomagati naključni prisotni, ki so se prebili do zmečkane kabine. Voznik je bil takoj po nesreči še živ, vendar je čez nekaj minut izdihnil. 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima