Svet
8 ogledov

V Ikei izgubljajo živce zaradi spletnega izziva

Ikea Zagreb Saša Despot
V Belgiji so avgusta Youtuberji sprožili niz številnih objav, zaradi katerih zaposleni v Ikei, poznanem švedskem trgovcu s pohištvom, izgubljajo živce. Objavljajo posnetke "izziva", v katerem noč prebijejo v Ikeinih trgovinah.

Izziv ni osamljen primer enega Youtuberja, zgledu so sledili še številni drugi, tako da so se s strani Ikee odločili objaviti javni poziv: "Veseli nas, da izkazujete takšen interes za naše trgovine. Kljub temu vas pozivamo, da prenehate s prenočevanjem v naših trgovinah. Varnost našega osebja in kupcev je na prvem mestu. Ta vaša zabava vam lahko nenazadnje prinese tudi težave z zakonom," so sporočili iz Ikee.

V Ikeinih trgovinah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Belgiji, na Nizozemskem, Japonskem, Poljskem in v Avstraliji so doslej zabeležili že več takšnih incidentov.

Do zadnejga primera, ki so ga zabeležili, je prišlo na Švedskem, ko sta dve 14-letni dekleti prenočili v eni izmed Ikeinih trgovin. Njuno dejanje je minilo brez večjih posledic, saj sta še mladoletni. Že pred tem so oktobra pri spanju v Ikei zalotili dve 15-letni dekleti. Skrili sta se v eni izmed razstavljenih omar, nato pa tam počakali na jutro. Varnostniki so ju opazili tik pred odprtjem trgovine in o tem obvestili policijo. Dekleti sta povedali, da se iz omare nista premaknili, saj sta se bali, da bi se vklopil alarm.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.