Svet
30 ogledov

"V imenu Alaha, vaša kri bo tekla po ulicah"

Islamska država Profimedias
Ministrstvo za notranje zadeve Republike Srbske razkriva vsebino elektronskih sporočil, ki so te dni prispele na številne naslove. Policija ozadje še preiskuje.

"V imenu Alaha! Vaša kri bo tekla po ulicah, ker ste sami tako izbrali. Republike Srbske več ne bo," je zapisano v elektronskih sporočilih. Enega so prejeli tudi v uredništvu banjaluškega časopisa Nezavistne novine. Grožnje so prijavili policiji.

Notranje ministrstvo Republike Srbske potrjuje, da so takšna sporočila prispela na več naslovov, oddelek za visokotehnološki kriminal ozadje še preiskuje.

Na dan referenduma

Grožnje so prispele na dan posvetovalnega referenduma. Na njem so volivci in volivke podprli ohranitev dneva Republike srbske 9. januarja. Referendum sicer po mnenju Evropske komisije nima pravne podlage. V Bruslju pri tem vse strani pozivajo, naj se vzdržijo dejanj, ki bi lahko zaostrila razmere. Pomembno je, da se BiH na svoji poti približevanja EU še naprej osredinja na potrebne gospodarske in socialne reforme, so še poudarili.

Državno tožilstvo BiH je medtem danes sporočilo, da so začeli preiskavo zaradi nespoštovanja odločitve ustavnega sodišča glede nedeljskega referenduma v srbski entiteti Republiki srbski. Dodali so, da zbirajo dokumentacijo in da bodo določene osebe poklicali na tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 10:45 27.september 2016.

    maribor šampion posodite jim našega hekerja ali dva naj rešita visokotehnološko enigmo pa se bomo lahko na ta račun pobratili kao nekada table čakajo

  • primoz.g 00:00 27.september 2016.

    Če kje, tam sigurno NE bo tekla kri, če pa katera bo, to sigurno ne SRBSKA preverjeno 10001%