Šport
34 ogledov

V Istanbulu ubit navijač Crvene zvezde

Galatasaray, navijači EPA
Navijači turškega Galatasaraya so sinoči v Istanbulu v bližini dvorane Abdi Ipekči ubili 20-letnega navijača beograjske Crvene zvezde.

Kot so potrdili v srbskem konzulatu, je navijača v pretepu navijaških skupin neznanec zabodel z nožem, rane pa so bile zanj usodne, poroča agencija Tanjug.

Zdravniki so se kar pet ur trudili z reanimacijo navijača iz Zemuna, a je slednji zaradi izgube krvi umrl. Na konzulatu so napad označili kot teroristični akt in zanj okrivili tudi trenerja Galatasarayja. "Potem, ko je trener rekel, da so srbski navijači teroristi, ki so prišli v Carigrad, da terorizirajo Turke, pravim, da je tudi on terorist in stojim za tem," je dejal konzul. Ta je dodal, da je bila to tekma z visokim tveganjem in ocenil, da je bila organizacija tekme zelo slaba.

"Sramotno obnašanje policije"

Do tragičnega dogodka je prišlo pred dvorano, kjer so turški navijači napadli okrog 400 navijačev beograjskega kluba. Ti niso mogli v dvorano, ker je organizator prekršil dogovor med kluboma in jim onemogočil, da kupijo vstopnice. Med navijaškima skupinama se je vnel spopad, ki je bil usoden za enega od Srbov. Turki so z izzivanjem nadaljevali tudi med tekmo in večkrat skandirali: "Kosovo, Kosovo."

"To je strašen dogodek. Človek tega ne more verjeti. Izražam globoko sožalje družini umrlega. Tekme se ne igrajo zato, da bi se ubijali ljudje," je za agencijo Beta dejal prvi mož Crvene zvezde Nebojša Čović in dodal: "Organizacija tekme je bila sramotna, obnašanje turše policije prav tako. Dobro so vedel, kaj vse se lahko zgodi. Neverjetno je, da policija med navijače Zvezde vrže solzilec, nato pa v ta dim pritečejo turški huligani in z noži zabadajo naše navijače”. 

Na tekmi košarkarske Evrolige je sicer Galatasaray po dveh podaljških s 110:103 ugnal Crveno zvezdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice