Svet
12 ogledov

V Italiji in na Kosovu prijeli pripadnike Islamske države

Italijanska policija EPA
Italijanska policija iz Brescije je danes sprožila obsežno akcijo, v kateri so priprli štiri domnevne džihadiste Islamske države. Novačili naj bi borce za sveto vojno in med drugim tudi grozili papežu Frančišku.

Vsi štirje priprti džihadisti so iz Kosova; tamkajšnja policija je medijem potrdila, da so prijeli kosovskega Albanca, ki je včasih živel v Italiji, pred časom pa se je vrnil na Kosovo, kjer naj bi načrtoval in vzpodbujal ekstremistična dejanja. Preiskali so tudi njegovi hišo in v njej našli več orožja.

Ostale tri priprte so našli v Italiji, še za nekaterimi osumljenci pa je italijanska policija razpisala mednarodno tiralico. Zahteve za priprtje je podpisal državni protiteroristični tožilec Franco Roberti.

Kot še poročajo italijanski mediji, šlo je za dlje časa trajajočo preiskavo, v okviru katere so v skupini našli več znakov ekstremističnega fanatizma, med drugim so njeni člani na spletu objavljali fotografije z orožjem in nekaterimi drugimi znaki Islamske države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.