Slovenija
28 ogledov

"V javnih šolah vzgajajo shizofrene"

učilnica Shutterstock
SVIZ pričakuje, da se pobudniki in podporniki ustavne presoje o financiranju zasebnih šol jasno in javno distancirajo od nestrpnih izjav vlagatelja presoje.

Po četrtkovi oddaji Tarča se v SVIZ stekajo ogorčeni protesti in zgražanja zaradi grobih žalitev, ki jih je v oddaji na račun javnih šol izrekel Anton Kokalj, eden od pobudnikov Ustavne presoje o zakonitosti financiranja zasebnih šol. Razloge za svojo odločitev, da bo šolal otroke v katoliški zasebni šoli, je med drugim utemeljil s trditvijo, da javna šola vzgaja "shizofrenega človeka".

"Gre za diskreditacijo samega koncepta sodobne javne šole, ki temelji na ideološki nevtralnosti, na spoštovanju drugih in drugačnih, na izenačevanju možnosti tistih, ki izhajajo iz socialno šibkejši družin in potrebujejo pozitivno diskriminacijo za izenačevanje možnosti v družbi," poudarjajo v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije.

Nadaljujejo, da je Kokalj s trditvijo, da javna šola vzgaja shizofrenega človeka, krivdo za shizofrenost posredno pripisal učiteljicam in učiteljem v javnih šolah, hkrati pa staršem, ki imajo otroke v javnih šolah, namiguje, da je bila to napačna in do njihovih lastnih otrok neodgovorna odločitev. "Se pa ob javno izraženem stališču gospoda Kokalja v četrtkovi oddaji začudeno sprašujemo, kako lahko omenjeni sam poučuje v javni šoli in sodeluje pri vzgajanju shizofrenih ljudi?!" še izpostavijo v Svizu.

Komentarjev 23
  • dragec 08:01 27.januar 2015.

    Takoj mu prekiniti delovno razmerje in ga poslati na JAVNI ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE, SPROŠČENO GLEDA ŠIZOFRENE BREZPOSLENE ,KI JIH JE ON UČIL

  • Žurnalček 21:57 26.januar 2015.

    Javna šola za javen denar , zasebna za zaseben , rajtšola pa za palco !

  • Johan Spohan 21:07 26.januar 2015.

    Ampak za zasebni denar!