Slovenija
5 ogledov

Javnost videla drugačne dokumente o Jankoviću

zoran janković Boštjan Tacol
Durs ugotovil, da je njihova dokumentacija, povezana z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in njegovo družino, različna od tiste, ki je prišla v javnost. V svoji hiši nepravilnosti niso ugotovili.

Do dokumenta dostopali le pooblaščeni

V notranjem nadzoru so na Davčni upravi RS (Durs) natančno preverili celoten proces nastajanja, spreminjanja, podpisovanja, pošiljanja in dokumentiranja dokumenta znotraj davčne uprave. Ugotovili so, da so do dokumenta dostopali zgolj zaposleni pri davčni upravi, ki so bili pooblaščeni za dostop do tega dokumenta. Ravnanje z dokumentom pa je bilo v skladu z zakonodajo in je bilo izvedeno z vso skrbnostjo glede varovanja davčnih tajnosti.

Papirji se razlikujejo

Na podlagi vseh dostopnih informacij iz objav medijev pa so v notranjem nadzoru ugotovili, da se objavljen dokument razlikuje od dokumenta, ki ga hrani davčna uprava. O podrobnostih oziroma razlikah v dokumentih bo davčna uprava obvestila organe pregona.

Janković vse zanikal

Mediji so namreč razkrili domnevno vsebino zaupnega dokumenta Dursa glede transakcij med Mestno občino Ljubljana (MOL) ter podjetji v lasti Zorana Jankovića in njegovih sinov.
Dokument, ki so ga javnosti predstavili mediji, je med drugim razkrival, da je davčna uprava tožilstvu naznanila sum kaznivih dejanj, saj naj bi se denar MOL prek podjetij Grep in Baza Dante stekel v podjetje KLM Naložbe v večinski lasti Jankovića. Župan je očitke zanikal.

Komentarjev 16
  • juventus1897 08:33 29.maj 2012.

    Vsebinsko se dokumenti ne razlikujejo.

  • juventus1897 08:32 29.maj 2012.

    http://demokracija.si/slovenija/politika/12393-poar-slabo-za-jankovia-kuan-moli-namesto-njega-spomenka-govori

  • juventus1897 08:30 29.maj 2012.

    http://www.reporter.si/slovenija/vasletova-pisma-s-fronte-bor%C4%8Devska-jogurt-revolucija/9603